Facebook byter kläder igen

Uppdaterar ”nyhetsflödet”: Personliga nyheter och mer riktade annonser

Foto: REUTERS
Grundaren Mark Zuckerberg höll presskonferens för att visa upp nyheterna på Facebook.
NYHETER

Facebook byter stil – nu ska ”nyhetsflödet” på det sociala nätverket bli mer personligt.

Och fyllas med mer tydligt riktade annonser mot användarna.

– En personlig tidning, kallar grundaren Mark Zuckerberg den nya designen.

Sedan Facebook börsnoterades och direkt nådde en extremt hög debutnotering har ekonomin hackat, skriver New York Times.

När de nu påbörjat lanseringen av ett nytt utseende på ”newsfeeden” (nyhetsflödet), flödet på startsidan med dina vänners uppdateringar, menar analytikerna att företaget har en svår balansgång att vandra.

Mer annonsdollars

I den nya designen ska Facebook bli mer personlig och skräddarsys till användarens intressen med hjälp av den sociala nätverkssajtens egna beräkningssystem.

– Det bör finnas en startsida och en sektion för toppnyheter men ska också låta dig borra ned dig i det ämne du vill, säger Mark Zuckerberg enligt AP.

I det nya flödet som grundaren Mark Zuckerberg kallar för en ”personlig tidning” kommer det också finnas mer riktade annonser.

För att dra in mer annonsdollars, skriver New York Times.

Enligt tidningen kommer den förändringen efter att Facebook pressats av företagsledare som uppgett att de vill ha ett ”mer relevant” nyhetsflöde för sina annonser.

En förändring som kan göra annonsörerna nöjda men också riskerar att irritera användarna som kan få fler personliga annonser i sitt flöde, skriver New York Times.

Större bilder

Den nya designen ska också göra nyhetsflödet mer överskådligt uppger Zuckerberg på presskonferensen under torsdagen då förändringarna började ”smygas in”.

Bland annat ska bilder och artiklar bli större för att synas bättre i telefonen.

Förändringen som sakta påbörjades under torsdagen kommer först att märkas när du loggar in på Facebook med din dator och först i ett senare skede i mobilappen, skriver AP.

ARTIKELN HANDLAR OM