Dödsstraff för fotbollssupportrar

1 av 12
NYHETER

Den egyptiska domstolen bekräftar dödsdomarna mot de 21 al-Masryanhängarna. Ytterligare fem döms till livstid för det dödliga supportervåldet, skriver Reuters.

Totalt har 73 personer anklagats för fotbollsvåldet. Efter att ha bekräftat de 21 dödsdomar som redan förkunnats utdelade domstolen straff på mellan ett år och livstids fängelse, skriver AFP. Några av de åtalade frikändes.

Supportrarna anklagas för delaktighet i det våld som tog 74 liv vid en fotbollsmatch i staden i fjol. Domar mot 52 åtalade, nio av dem poliser, förkunnades.

Det var i januari som 21 anhängare till det lokala fotbollslaget al-Masry dömdes till döden för massakern. Domarna utlöste våldsamma protester som samma dag krävde ett 30-tal dödsoffer.

Tidning attackerad

I går tog militären över säkerhetsansvaret för staden från polisen.

Den oberoende dagstidningen al-Watan rapporterar samtidigt att dess lokaler i Kairo attackerats och vandaliserats av en folkmassa.

"Mer än 40 människor satte eld på byggnadens entré, stormade den och förstörde den", skriver tidningen på sin hemsida enligt AFP.

Al-Watan har publicerat kritiska texter om landets islamistiska styre och supportervåldet.

Samtidigt har en strejk brutit ut bland tusentals poliser i tio av Egyptens 29 provinser. Poliserna, de flesta av låg rang, är arga på att regeringen tvingar dem att konfrontera demonstranter och att de inte åtnjuter åtalsskydd, skriver BBC.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM