Vansinneskörde bil - krockade med barnfamilj

Två personer söks av polis - misstänks ha smitit från olycksplatsen

1 av 2 | Foto: Eyewitness Pictures
NYHETER

De två männen vansinneskörde på E4:an i förmiddags.

I höjd med Fittja tappade de kontrollen - och körde rakt in i en bil med en pappa och fyra barn.

Pappan fördes till sjukhus och männen jagas nu av polis.

Olyckan inträffade strax före klockan 10:00 på lördagsförmiddagen när en eller två bilar vansinneskörde på E4:an, strax söder om Stockholm. I höjd med Fittja tappade de kontrollen över bilen och kolliderade med minst en bil.

Fem personer i bilen

I bilen som blev påkörd befann sig en pappa med fyra barn mellan 9 och 15 år. Pappan fick klippas loss ur bilen och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Tillståndet uppges vara stabilt.

– Lyckligtvis verkar det ha slutat bra. Efter omständigheterna mår även barnen bra. De är också förda till sjukhus, säger Richard Andersson, stationsbefäl Södertörnspolisen.

Polisjakt efter två män

I bilen som vållade olyckan fanns enligt polisen två män i 40-årsåldern som avvek från platsen direkt efter kraschen. Polisen har nu gått ut med en efterlysning av bilföraren och även genomfört en husrannsakan i mannen hem. Båda männen misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

– Från bilen som vållade olyckan sprang två personer mot Skärholmen till. Vi har tagit bilen i beslag och söker männen, säger Richard Andersson.

Vet du mer? Mejla, skicka SMS/MMS