Pär Nuder skadad i skidolycka i Åre

NYHETER

Pär Nuder har skadats i en skidolycka i Åre.

Hans vänstra knä är brutet och vänstra axeln är ur led.

Det berättar han i en krönika i Dagens Industri.

Han skulle ha varit med i SVT:s Agenda i går, för att svara på anklagelserna mot honom som finns i en ny bok, om att han kuppat in Håkan Juholt som partiledare för att hämnas på Mona Sahlin.

I Dagens Industri i dag berättar tidigare socialdemokratiske finansministern och numera konsulten Pär Nuder att han råkat ut för en "vådlig vurpa" i Åres skidbackar.

Skriver med pekfingret

Olyckan har gjort att hans vänstra arm och vänstra ben "slagits ut".

"Knät bröts, axeln åkte ur led och en bit av leden knäcktes av. När jag skriver detta ligger jag och väntar på två operationer", skriver Nuder i en krönika, som han uppger sig skriva med höger pekfinger.

Nuder meddelar att tagits emot professionellt på Åre hälsocentral, åkt en säker sjuktransport till Östersunds lasarett och därefter snabbt checkats in på akuten.

Däremot fick han vänta över fem timmar ensam i ett kalt rum för att få hjälp av läkare.

Kritiserar akutvården

Det får honom att ställa sig frågor om hur akutvården fungerar, och "systemfelen verkar vara många", anser han, efter att ha flugits från Östersund till Danderyds sjukhus för operation, där han återigen tvingats vänta. "Undra på att akutmottagningarna havererar när höger och vänster landsting inte verkar kunna samarbeta", skriver Nuder och fortsätter: "Som vanligt är ansvaret ingens. Svarte Petter-spelet mellan politiker, vårdgivare och professionen fortgår".

Pär Nuder firade sin 50-årsdag den 27 februari.