Misstänkt pedofil: "Kärleken har ingen ålder"

"Södermannen" förnekar övergreppen han åtalas för

1 av 5 | Foto: Polisen
Mannens husvagn inifrån.
NYHETER

"Södermannen" är en av Sveriges värsta våldtäktsmän och nu misstänks han återigen för flera sexualbrott - denna gång mot en minderårig flicka.

Själv förnekar 65-åringen brott.

– Jag tilltvingar mig inget sex. Ni har skapat ett monster i tidningarna. Ni har förutfattade meningar, säger han i polisförhör.

Den 65-årige "Södermannen" misstänks att under 2010-2012 vid ett flertal tillfällen ha våldtagit en minderårig flicka. Södermannen medger att han har haft sex med flickan, efter det att hon fyllt femton år, men förnekar brott.

– Jag har inte en aning om vad ni pratar om, säger han i förhör med polisen.

Misstänks för flera brott

65-åringen misstänks för våldtäkt mot barn, våldtäkt och köp av sexuell handling av underårig. Utöver sexualbrotten misstänks han även för narkotikabrott, han ska enligt åtalet med hjälp av narkotika försatt flickan i hjälplöst tillstånd innan han förgripit sig på henne i sin husvagn.

I polisförhör uppger han att han inte anser att den målsägande flickan är ett barn.

Hon ju är 15 år, säger han och jämför med historien om Erik den fjortonde och Karin Månsdotter:

– Jag köper inte det, att hon ska vara ett barn. Kärleken har ingen ålder.

"Fysiska övningar som kan läka kropp och själ"

Bilder från polisens förundersökning visar skräcknästet där övergreppen ska ha ägt rum. På bilderna inifrån husvagnen i Sollentuna finns flera böcker om astrologi, tarotkort, religion och alternativ läkekonst.

Södermannens fascination för ämnet återspeglas också i förhöret med honom. Han uppger att han erbjöd sig att hjälpa den utsatta flickan med hennes dåliga självkänsla med hjälp av sex.

– Fysiska övningar som kan läka kropp och själ, säger han.

Vid flera tillfällen i förhöret säger den misstänkte våldtäktsmannen att han inte minns händelserna han åtalas för. Han kan inte uppge när han hade sex med flickan första gången men säger sig ändå vara tvärsäker på att hon var över femton år. Han säger att minnet kan vara blockerat och att förhörsledaren får komma igen om ett par månader.

Biologibok

På en bild i polisens förundersökning ligger en kniv på mannens säng. När han dömdes för våldtäkterna under 70- och 80-talen hotade han vid flera tillfällen sina offer med kniv.

På en annan bild syns en lärobok i biologi med tecknade nakna personer och en bild på en livmoder.

Under polisens husrannsakan av husvagnen hittades en cannabisodling i ett av vagnens två förtält. Polisen beslagtog under razzian även flera datorer, externa hårddiskar och en mobiltelefon. De ska nu gås igenom noggrant, framförallt ska teknikerna leta efter ljudfiler, enligt ett PM från utredarna.