Slog till vid match för barn

Självmordsbombarna klädde ut sig till cricketspelare

NYHETER

Förklädda till cricketspelare slog de militanta extremisterna till vid en match och dödade minst fem indiska poliser i Kashmir.

Under en pågående cricketmatch för barn drog plötsligt extremisterna fram sina vapen, som de gömt i sportutrustningen de hade med sig. De hade gett sken av att vara cricketspelare som skulle delta i matchen tillsammans med barnen.

Minst fem döda

Minst fem indiska paramilitära poliser dödades och flera skadades vid bakhållet, som inträffade på onsdagen i utkanten av staden Srinagar i Kashmir i Indien. Två av angriparna sköts ihjäl i den eldstrid som utbröt vid attacken, enligt poliskällor.

En militant propakistansk grupp har tagit på sig ansvaret för dådet, rapporterar den pakistanska nyhetsbyrån KNS. En talesman för gruppen Balig-ud-Din säger att den avser att genomföra fler liknande "gerillaattacker" i framtiden.

Dödligast på fem år

Attacker mot säkerhetsbaser var vanliga under 1990-talet när upproret mot det indiska styret i regionen var som våldsammast. Få har ägt rum under de senaste åren, och attacken vid cricketmatchen var den dödligaste på nära fem år.

TT-Reuters-AFP