Slängde ut hustrun på tågrälsen

Finns på video – nekar till brott

1 av 2
Brommaplan Kvinnan ska ha knuffats ut på spåret av sin make. Nu åttalas han för försök till dråp alternativt grov misshandel.
NYHETER

Paret reste sig för att gå på ett kommande tåg.
Då puttade mannen ner kvinnan på spåret.
– Plötsligt sa det "poff", sedan låg jag på spåret berättar hon för polisen.

Lugnt gick mannen från brottsplatsen utan att se sig om. Bakom sig lämnade han sin fru som han anklagas för att ha knuffat ut på tågspåret.
Paret hade precis gått av en tunnelbanevagn på Brommaplan i västra Stockholm när de kom i bråk varpå mannen ska ha knuffat ner henne på tågspåret, enligt det åtal som väcks med en video som främsta bevismaterial.

”Inte rört henne”

I en video från stationens övervakningskamera syns det hur mannen först sparkar på en plastpåse som kvinnan håller i. Sedan får han, enligt åtalet, ett vredesutbrott och puttar hustrun från perrongen. Kvinnan flög rakt ner på spåret och landade "hårt" på rälsen där hon blev liggande.
Händelsen inträffade den 21 februari i år och sedan dess har mannen nekat till anklagelserna.
– Vi gick bredvid varandra, men jag har inte rört eller kommit åt henne, säger han i polisförhör där han också berättat att han ätit psykofarmaka samtidigt som han och kvinnan druckit nästan en liter vodka, 15 öl, några cider och en bag in box vin innan händelsen.

Slog huvudet i rälsen

Men mot mannens eget uttalande står både hans hustrus anklagelser, övervakningsvideon från perrongen och flera vittnesuppgifter.

En person som såg händelsen har uppgett att kvinnan landade med huvudet på rälsen. Efteråt hade kvinnan blåmärken på flera ställen på kroppen.
Innan nästa tåg rullade in på stationen räddades kvinnan av tre ungdomar som hoppade ner och hjälpte henne. Hon fördes senare med ambulans till S:t Görans sjukhus.

ARTIKELN HANDLAR OM