44-årig misstänkt nätpedofil häktad

NYHETER

Försäljningschefen misstänks ha sextrakasserat sex minderåriga – bland annat en 13-årig flicka i Kumla.

I fredags förmodas hon ha tagit sitt liv.

Nu häktas 44-åringen.

Häktningsförhandlingarna inleddes klockan 15 vid Örebro tingsrätt.

Den misstänkte, en 44-årig man med säckiga grå byxor, svart t-shirt och en svart huvtröja lagd över huvudet gick in i rättssalen och satte sig på sin plats bredvid försvarsadvokat Ingvar Backman.

Förnekar anklagelserna

Åklagare Pia Åsberg anser sig ha bevis tillräckliga för häktning med misstankar av den högre graden, på sannolika skäl, om att mannen gjort sig skyldig till utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt tvång och sexuellt ofredande som ska ha inträffat i slutet av januari och början av mars i år.

Dator beslagtagen

Bevisningen består av chattloggar från Skype och video från Skype.

– När han greps togs hans mobiltelefon som han hade med sig i bilen. Senare gjorde husrannsakan på hans lägenhet då vi tog en dator i beslag. Sen hävdar han olyckligtvis att hans andra dator råkat bli stulen samma dag som han greps. Om det stämmer så finns den fortfarande där ute, säger Pia Åsberg.

Kan han dömas till vållande till annans död?

– Tyvärr inte, men jag kan se en tydlig koppling i chattloggarna.

Finns det tecken på att flickan ville ta livet av sig i chatten med mannen?

– Det finns sådana tecken.

– Så vitt vi vet träffades de bara på nätet. Men det kan vi inte säkert veta. Vi har videos från chatten, men i övrigt vill jag inte kommentera vad han fått henne att göra.

44-åringens advokat menar att hans klient är fullständigt oskyldig. Enligt advokaten tycker han att medieuppståndelsen kring fallet är jobbig.

– Han förnekar samtliga påståenden och vill bli försatt på fri fot, säger advokat Ingvar Backman.

Sexuellt tvång

Strax innan 16.30 meddelade domare Anders Domert att försäljningschefen ska häktas. Enligt domaren finns det risk för att 44-åringen undanröjer bevis och fortsätter sin verksamhet.
Det sexuella tvång som mannen anklagas för ska enligt åklagare Pia Åsberg ha pågått ända fram till dagen innan den 13-åriga Kumlaflickan dog.

ARTIKELN HANDLAR OM