Turist våldtogs – av flera män

1 av 2
NYHETER

Det schweiziska paret rånades på väg till en campingplats i Indien i går.

Sedan gruppvåldtogs kvinnan.

Nu har flera personer gripits.

Mannen och kvinnan, som cykelsemestrar i delstaten Madhya Pradesh i de centrala delarna av Indien, överfölls på fredagskvällen.

Många gripna

De var på väg tillbaka till den camping där de skulle övernatta när de blev överfallna.

Mannen har uppgett att en grupp på sju män slog de med träpåkar och att paret rånades. Fyra av männen ska sedan ha gruppvåldtagit kvinnan, skriver Sky News.

Enligt polisen kunde inte mannen göra någonting hans fru våldtogs eftersom han bundits fast, skriver AFP.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, fördes till sjukhus för att undersökas och polisen har konstaterat att hon blivit utsatt för en våldtäkt. Kvinnan har kunnat lämna sjukhuset.

Polisen uppger för nyhetsbyrån PTI att 20 personer har gripits. Det är oklart hur många av dem – om några – som misstänks för direkt inblandning i våldtäkten, skriver TT-AFP.

Andra uppmärksammade våldtäkter

Efter en uppmärksammad dödlig gruppvåldtäkt på en 23-årig student på en buss i New Delhi i december har Indien skakats av landsomfattande demonstrationer med krav på kvinnofrid, skriver TT-AFP.

Kvinnan dog till följd av skadorna hon fick under våldtäkten och händelsen uppmärksammades världen över.

För bara några veckor sedan skedde ytterligare en uppmärksammad gruppvåldtäkt i landet. Händelsen uppdagades när kropparna efter tre unga systrar, sex, nio och elva år gamla, hittades i en brunn i staden Murmadi.

Två dagar senare uppgav polisen att de våldtagits och mördats. 

FAKTA

Våld mot kvinnor i Indien

Av de 256 329 våldsbrott som rapporterades i Indien förra året var 228 650 riktade mot kvinnor, visar nationella siffror.

26 procent av brotten mot kvinnor utgjordes av våldtäktsfall.

I Delhi – som fått öknamnet "våldtäktsstaden" på grund av de höga våldtäktstalen – har 582 våldtäkter rapporterats hittills i år, enligt den indiska tidningen Mail Today.

(Källa: TT-AFP)