Fotbollsspelare döms för våldtäkt på flicka

NYHETER

Fotbollsspelarna bar runt den 16-åriga flickan och våldtog henne gång på gång – samtidigt som deras kompisar hejade på.

Nu har två pojkar dömts för brottet.

Under en vild festkväll i småstaden Steubenville i Ohio våldtogs och utnyttjades den medvetslösa 16-åriga flickan upprepade gånger av spelare i det lokala amerikanska fotbollslaget Big Red.

Offret hånades

Festen gick från dörr till dörr och bilder, som läckte ut via hackernätverket Anonymous, visade hur flera pojkar bar runt flickan i hennes händer och fötter.

I filmen, som publicerades på Youtube, hånar också en av spelarna våldtäktsoffret inför sina kompisar.

Händelsen, som inträffade i augusti förra året, splittrade den lilla staden och flera slöt upp bakom de misstänkta gärningsmännen.

Samtidigt blev händelsen en världsnyhet och ledde till massiva protester runt om i USA. Många ansåg att polisen inte gjorde tillräckligt för att utreda händelsen för att inte fläcka ner stadens stolthet – laget Big Red.

Båda nekade

Två pojkar, båda 16 år gamla, åtalades misstänkta för att ha våldtagit flickan.

Nu har de dömts för brottet, skriver AP.

Domaren Thomas Lipps lämnade under söndagen besked om att de båda fotbollsspelarna är skyldiga, men påföljden har ännu inte bestämts. Enligt AP kan 16-åringarna komma att få sitta på ungdomsanstalt till dess att de fyller 21.

Båda pojkarna har nekat till brott. Deras advokat har tidigare sagt att alla med på det som hände den där natten i augusti och hävdat att inget våld användes.