Indisk polis: ”Våldtagen får skylla sig själv”

NYHETER

Sex män har erkänt gruppvåldtäkten i Madhya Pradesh mot den schweiziska turisten.

På söndagskvällen menade Avnesh Kumar Budholiya vid lokala polisen att kvinnan delvis själv bär ansvar för attacken.

Foto: AP
Kvinnan eskorteras bort av polisen för att genomföra en medicinsk undersökning efter det brutala överfallet i centrala Indien. Den schweiziska kvinnan våldtogs av åtta män samtidigt som hennes man misshandlades och tvingades se på.

Han menar att paret var oförsiktiga som valde att resa till en avlägsen och osäker plats i Indien som de visste mycket lite om.

– Ingen stannar där. Varför valde de den platsen? De var på fel ställe vid fel tidpunkt. De borde har stannat till vid en polisstation på vägen till campingplatsen. De borde ha stannat och frågat efter ställen att övernatta på, säger han, enligt The Independent.

”Gör inte sitt jobb”

Hans uttalanden har skapat mycket ilska.

Sociologen och vd:n för ett kvinnoutbildningscenter i Haryana menar att uttalandet är typiskt för polisen.

– Det här är typiskt i fråga om allt som händer  i Indien. Polisen vill inte ta ansvar. Indiska kvinnor är inte säkra i varken små byar eller stora städer. Delvis beror detta på att polisen inte arbetar för att öka säkerheten för oss kvinnor. De skyller på mörkret, kvinnornas kläder, allt utom att erkänna att de själva smiter från sina uppgifter säger hon till The Independent.

Högst andel våldtäkter

Det var i fredags kväll som den schweiziska paret överfölls av flera män som rånade dem. Under natten våldtog de kvinnan och misshandlade mannen med träpåkar.

Sex män har gripits och de har erkänt attacken.

Madhya Pradesh har en av de högsta andelen av inträffade våldtäkter i hela Indien.