Anklagas för pedofili och mord

Nu anmäler skelettkvinnan för förtal och dataintrång

”Skelettkvinnan” i Göteborg.
NYHETER

Hon dömdes för brott mot griftefriden.
Men på nätet kallas hon “nekrofil” och hängs ut.
Nu har den 37-åriga så kallade "skelettkvinnan" lämnat in anmälan om dataintrång och förtal.

I november ska någon ha hackat hennes personliga konton på Facebook och flera epostadresser. Nu har kvinnan lämnat en anmälan om dataintrång och förtal tillsammans stora mängder information till polisen i Göteborg.

”Olagligt kalla mig pedofil”

– Två fel gör inte ett rätt. Jag är inte dömd för nekrofili. Och det är olagligt att anklaga mig för pedofili. Det har insinuerats att jag planerat att döda en människa, att jag planerat att gräva upp lik på en kyrkogård och att jag varit inblandad i ett antal ouppklarade mord. Jag känner att varje gång en ny person läser detta så är det en ny kränkning, säger kvinnan till GP.se.
Under en tid har hon tillsammans med medhjälpare samlat material och information om personer som hon menar hackat hennes privata konton på nätet och hängt ut privat information.

8000 nätinlägg

Historien om 37-åringen, även känd som “skelettkvinnan”, började när det upptäcktes att hon hade ett stort antal skelettdelar i sitt hem, något som senare ledde till dom för brott mot griftefriden.
Under tiden som hon åtalats och dömts för brott mot griftefriden och vapenlagen har diskussioner på nätet tagit fart. På nätforumet Flashback finns nästan 8000 inlägg om den 37-åriga kvinnan. Allt från anklagelser och fördömanden till spekulationer om hennes privatliv och mordhot.

”Stor mängd material”

Nu har kvinnan lämnat in en rejäl lunta till Göteborgspolisen.
– Det är en ganska stor mängd material, säger kammaråklagare Niklas Högdén
Är det inte polisen som ska göra utredningar?
– Jo men det händer att privatpersoner lämnar in material. Jag vet inte hur hon kommit över materialet och kan bara konstatera att hon lämnat in det.

Hur mycket material har hon lämnat in?
– Det är en ganska stor mängd material. Vi ska ha en genomgång om några veckor när vi tittat igenom det.
Hur ser du på styrkan i bevisen?
– Utredningen är i sin linda. Vi har inte jobbat upp den än utan går igenom materialet.

FAKTA

Dataintrång

■ ■ Straffskalan för dataintrång är böter eller fängelse i högst två år, enligt Brottsbalkens fjärde kapitels nionde c-paragraf.