Sjöräddningen letade efter fartyg - hittade inget

Tre personer uppges ha varit ombord på båt som kan ha förlist

Foto: KRISTER HANSSON
Helikoptrar och båtar sökte efter fartyget som uppges ha sjunkit.
NYHETER

Ett fartyg med tre personer ombord kan ha förlist i Lommabukten i Öresund på tisdagseftermiddagen.
– "Vi sjunker! Vi är tre personer, utanför Lomma", sa mannen innan samtalet bröts, säger Stefan Johansson, på Flyg- och Sjöräddningscentralen i Göteborg.

Vid 18 blåste sjöräddningen av sökandet, då man inte hittat några spår efter ett fartyg.

Sjöräddningscentralen i Göteborg fick vid 14.30-tiden på eftermiddagen larm om att en båt med tre personer ombord höll på att sjunka. Samtalet kom från en man som befann sig på båten.

– Vi fick in ett radioanrop från en person som sa "Vi sjunker!". Mannen som hade skånsk brytning sa att de var tre personer och att de var utanför Lomma. Sedan bröts samtalet, säger Stefan Johansson.

Helikoptrar söker

Stora spaningsinsatser sattes in för att leta efter fartyget. Fem båtar och två helikoptrar, varav en från Danmark är ute och letar men de hade vid 18 inte hittat något och blåste av sökarbetet.

– Vi har dammsugit hela området och inte hittar inte någonting. Har någon hamnat i vattnet har den inte överlevt såhär länge, säger Johansson.

Sjöräddningen har inga uppgifter om var båten kommer ifrån. Stefan Johansson berättar att de haft flera personer på land som gått omkring och letat efter saknade båtar.

– Det är busväder ute och jag förstår inte varför någon skulle ge sig ut i det här. Antingen har de sjunkit eller så är det ett falsklarm. Men ingen hamn rapporterar att ett fartyg lämnat som stämmer överens med detta, säger Stefan Johansson.