”Järnring runt flygplatsen”

Extremt säkerhetspådrag inför Obamas besök i Israel

1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES
Soldater förbereder helikoptrar inför Barack Obamas första besök i Israel sedan han blev president 2008.
NYHETER

Säkerheten inför president Obamas besök i Israel är rigorös.

– Vi har stått två timmar i kö för att passera säkerhetskontrollen, säger Aftonbladets Wolfgang Hansson, på plats på Ben Gurion-flygplatsen.

Den amerikanske presidenten Barack Obama väntas landa vid lunchtid svensk tid och förberedelserna pågår för fullt på den internationella flygplatsen utanför Tel Aviv.

– Det är 20 grader varmt och strålande solsken här. Personalen här håller just på att förbereda den röda mattan. Den har legat ihoprullad och inplastad över natten, säger Wolfgang Hansson.

Hela gatan avspärrad

Det är Obamas första besök i Israel sedan han valdes till president 2008. Han kommer att anlända till en terminal som vanligtvis inte används längre. Kravallstaket har rests runt hela området och säkerhetstjänsten kontrollerar allt.

– Den sedvanliga extrema israeliska säkerheten är mer rigorös än vanligt. En fotograf framför oss i kön kollades en kvart innan han fick passera.

Två helikoptrar på plattan utanför byggnaden väntar på att flyga den amerikanske presidenten och hans sällskap vidare. Av säkerhetsskäl har hela gatan där hans hotell ligger spärrats av. 

aftonbladet.se