ÖB om sjuktiden: Blev mycket Springsteen

Har motionerat dagligen och lyssnat på musik

NYHETER

ÖB Sverker Göranson är tillbaka i tjänst efter utmattningen som ledde till en sjukskrivning.

På doktorns inrådan har han tränat – men också lyssnat på musik.

– Väldigt mycket Bruce Springsteen, säger Sverker Göranson.

Foto: ANDERS DEROS / AP
ÖB Sverker Göranson och Bruce Springsteen.

Den 18 januari sjukskrev sig (ÖB) Sverker Göranson för arbetsutmattning. Nu, efter två månader i sjuksängen, är han tillbaka på arbetet. I dag sitt första offentliga framträdande på försvarskonferensen i Skövde sedan den två månader långa sjukskrivningen.

”Tränat dagligen”

Enligt ÖB är det inte konstigt att han hamnade i situationen som gjorde att han var tvungen att sjukskriva sig.

– Om man tittar på de uppgifter som Försvarsmakten och vår personal just nu genomför, som har inneburit väldigt hårt arbete under lång tid, inte bara för mig utan hela organisationen, säger Sverker Göranson.

Han tror att han borde ha ”bromsat tidigare” än han gjorde.

– Samtidigt kan jag konstatera att när doktorn sa ”äta, sova, motionera” så tog jag honom på orden. Jag har tränat dagligen och därmed vänt motorn.

”Kändes oerhört bra”

ÖB har också ägnat kraft åt att tillsammans med sin omgivning ta reda på vad som gick snett och bland annat gjort justeringar i arbetsmetoder – för att ”få ut bästa effekt ur varje situation”.

– Vi är uppfostrade så att vi gör så gott vi kan så länge vi kan. Och det var väl kanske det som jag fick betala lite för till slut. Nu är det full fart framåt och så ska det vara, säger Sverker Göranson.

Han berättar att han nu efter sjukskrivningen valde att kliva rakt in i verksamheten ”där själen finns”.

– Det vill säga bland soldaterna i fält. Kombinationen av återladdningen med träning, väldigt mycket Bruce Springsteen och att sedan träffa dem där ute kändes oerhört bra.