Fejkade sin döda sambos testamente

53-åringens plan – plundra kvinnans dödsbo

NYHETER

Mannen slog och förnedrade henne.

Till slut orkade hon inte längre och tog sitt eget liv.

Då förfalskade mannen hennes testamente för att få hennes pengar.

– Jag ångrar att jag inte visste hur illa det var, säger kvinnans syster.

Kvinnan träffade den nu 53-årige mannen under en försommarkväll i Halmstad 2010. De kände varandra ytligt sedan tidigare och ganska snart blev de ett par. Kvinnan presenterade mannen för sin syster.

– Han hade gjort allt, sett allt, kunde allt och det var bara för mycket. Sådana människor är jag misstänksam mot, säger systern till Aftonbladet.

Mannen dömdes i veckan för att ha misshandlat kvinnan under flera månader innan hon tog sitt liv.

"Skulle krypa omkring på golvet"

Hennes syster berättar hur hon vid två tillfällen kom hem till henne och gömde sig. Hon ska då ha berättat att han slog och förnedrade henne. Han ska även ha hotat henne med en pistol.

– Hon skulle sitta på en stol i ett visst läge så länge han ville. Hon skulle krypa omkring på golvet och leta saker som han tappat, berättar kvinnans syster.

Men hon gick ändå tillbaka till honom.

– Sista halvåret var hon jättemager och såg sliten och trött ut. Det var så man märkte att hon inte mådde bra.

Ett halvår senare, sommaren 2012, tog systern sitt eget liv.

– Jag blev chockad. Samtidigt blev jag inte förvånad. Det var hennes sätt att komma ifrån det helvete hon hade med honom, säger systern.

Förfalskade testamentet

Strax därefter fick hon veta att det fanns ett testamente där hon lämnade alla sina tillgångar till sin plågoande. Det hette att han gömt ett brev under en matta hos en vän.

Kvinnans syster blev misstänksam och gick till polisen. Utredningen skulle sedan visa att mannen förfalskat testamentet och 53-åringen ställdes inför rätta.

Mannen dömdes för totalt tolv olika brott, däribland grov urkundsförfalskning, olaga hot, misshandel och narkotikabrott.

– Jag ångrar att jag inte visste hur illa det var så jag kunde hjälpt henne mer, säger systern till kvinnan som tog sitt liv.

Han dömdes även för våldtäkt mot en kvinna som skedde i mannens lägenhet efter en utekväll i Halmstad.