”Drogade flickan med cannabis”

Södermannen krävs på halv miljon i rätten

1 av 6 | Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
Den så kallade Södermannen i rätten.
NYHETER

I två års tid ska Södermannen ha gett henne cannabis och sedan förgripit sig på flickan som då var minderårig.

65-åringen anklagas för att ha odlat drogen för att ge till  flickan mellan 2010 och 2013.

En ung blond flicka och en 65-årig serievåldtäktsman möts i rätten.

Södermannen riktade blicken rakt mot den unga flickan när hon gick in i rättssalen idag. Hon kräver över en halv miljon kronor från honom.

Åklagaren Emelie Källfelt anklagar Södermannen för att ha drogat flickan med cannabis och haft analt och vaginalt samlag med henne från 2010 och framåt.

Drogade och våldtog

Varje åtalspunkt är en ny instans av att flickan besöker husvagnen i Sollentuna, röker mannens cannabis och övertalas eller tvingas till sex. I två års tid.

Totalt ska polisen ha hittat 332,4 gram cannabis i mannens ägo. Åklagaren anklagar honom för att ha odlat det i syfte att bjuda flickan. Själv menar han att det var för eget medicinskt bruk.

I rätten har Södermannen rakat huvud och smala kantiga glasögon. Han är klädd i en uppknäppt beige kofta med krage och uppkavlade ärmar.

Via sin advokat förnekar 65-åringen alla olagliga handlingar utom de som rör cannabisen som han menar att han odlat för "medicinskt syfte". Han erkänner samlag med flickan efter att hon fyllt 15.

Vill tala offentligt

Rättegången hålls bakom stängda dörrar för att hålla flickans identitet hemlig. Men 65-åringens försvarsadvokat Patric Lindblom krävde under morgonen att slutpläderingarna hålls offentligt, vilket rätten beviljade.

Totalt kräver flickan 515 000 kronor för kränkning och sveda och värk. Onsdag den 27 mars klockan 10 avslutas rättegången i Attuna tingsrätt, Sollentuna.

ARTIKELN HANDLAR OM