Grekiskt hån mot Sverige efter Borgs Cypernsågning

”Sverige har bara Saab och kvinnor. Och på sommaren är kvinnorna med sina cypriotiska älskare på stranden”

1 av 3 | Foto: AP
Panos Kammenos.
NYHETER

Anders Borgs kommentar om att Cypern bara kommer ha stränderna kvar efter att ekonomin kraschat väcker ont blod – i Grekland.

En grekisk politiker twitterhånar nu Sverige .

”På sommaren har Sverige bara Saabbilar, deras kvinnor är på stranden med sina cypriotiska älskare” skriver Panos Kammenos.

Cyperns ekonomi håller på att krascha och landet tvingas nu sälja sina storbanker.

Och i den ekonomiska krisen har det blossat upp ett internationellt ordkrig. Den utlösande faktorn ska vara en kommentar från Sveriges finansminister Anders Borg.

– Man har i princip bara finanssektor och stränder att erbjuda. Och nu är bankerna på väg att stängas. Det är klart att det är en tuff situation, sa han under en konferens i onsdags skriver Dagens Industri.

Efter sågningen får Borg svar på tal från en grekisk kollega.

Twitterattack

Panos Kammenos, ledare för partiet Oberoende greker, gick till attack mot Sverige på twitter.

”Svenskarna har Saabbilar och vackra kvinnor. På somrarna hade bara sina Saabbilar kvar, kvinnorna är på stranden med sina cypriotiska älskare” skrev han enligt den grekiska tidningen GR Reporter.

I Grekland väckte hans kommentar snabbt stor uppståndelse - främst för att kommentaren var helt irrelevant, skriver tidningen.

I sociala medier har Panos Kammenos kommentar nu fått en rad svar där han kritiseras och hans citat förlöjligas.

”Konspiration mot Grekland”

De Oberoende grekernas ledare har tidigare gjort sig känd som kontroversiell och ska bland annat stödja konspirationsteorin om att det finns en global sammansvärjning mot Grekland som ligger bakom landets kris, skriver GR Reporter.

När det gäller den akuta krisen på Cypern kan det enligt Anders Borg finnas en lösning i sikte för att få in de 6 miljarder euro som landet behöver senast på tisdag. Borg ser ingen direkt risk att Sverige drabbas av Cyperns kris.