Utredning om gruppvåldtäkt nedlagd

NYHETER

Kvinnan i 20-årsåldern anmälde i vintras att hon blev överfallen i Sundbyberg och gruppvåldtagen av fem okända gärningsmän.

Polisen har nu, efter att ha kartlagt den aktuella natten, lagt ner utredningen.

– Det finns inget som styrker att det finns en gärningsman, säger Krister Ek, chef för våldssektionen vid Västerortspolisen.

Utredningen har pågått sedan mitten av januari då brottet anmäldes.

Ärendet blev en riksspridd nyhet och polisen vädjade till allmänheten om hjälp.

Fallet var även uppe i Efterlyst, men några vittnen som sett eller hört något, har inte gått att finna.

Kollat uppgifterna

Polisen har kontrollerat alla uppgifter som kvinnan lämnat i sin berättelse och även sökt efter eventuella gärningsmän på övervakningskameror men ingenting har gått att få bekräftat.

– Med det material och den bevisning vi har tillgång till, finns det ingenting mera vi kan göra för att komma vidare, säger Krister Ek.

Enligt Aftonbladets uppgifter har polisen hittat omständigheter som motsäger kvinnans version, bland annat när det gäller det tidsmässiga utrymmet för brottets genomförande.

”Ingen bevisning”

Finns det något objektivt som styrker att det skett ett brott?

– Jag kan inte uttala mig om det har skett ett brott eller inte, säger Krister Ek. Vi utgår ifrån hennes berättelse, det är det vi har som styrker att brottet ska ha skett. Det finns ingen bevisning som styrker några gärningsmän.

Kvinnan själv ska ha burit en luvjacka med luvan uppdragen vid den aktuella tidpunkten och ska därför inte kunnat notera gärningsmännens utseende. Först ska de ha kommit upp bakom henne, hon ska då ha kastat en snabb blick bakåt och sett att alla var svartklädda. Inte heller vid själva övergreppet ska hon ha kunnat se deras ansikten.