Kim Jong Un inspekterar mystisk låda

1 av 3 | Foto: REUTERS/SCANPIX
Bilder på Nordkoreas militära teknologi slår världen med häpnad.
NYHETER

Bilder på Nordkoreas militära teknologi slår världen med häpnad.

En del skrattar åt bilderna som visar hur ledare Kim Jong Un bland annat inspekterar ett musikinstrument.

Andra frågar sig: Vad är det för mystiskt på fotona egentligen?

Nordkorea har under den senaste veckan hotat med krig. I måndags rustade landets arméer sina missiler för en attack mot USA.

Parallellt med hot har de nordkoreanska myndigheterna skickat ut bilder på militära styrkor under övningar.

Inspekterar lekpark

Bilderna släpptes av nordkoreanska statliga media och visar ledaren Kim Jong Uns besök på enhet 1501 av koreanska folkets armé. Som enligt uppgifter har utvecklat ny militär teknik.

Några av fotona visar den nordkoreanska ledaren Kim Jong Un som bland annat inspekterar arméns musikinstrument och en lekpark har väckt skepsis hos experter.

”Nordkorea verkar ha passerat en farlig gräns och utvecklat en fullt fungerande miniräknare”, twittrade Tom Gara på Wall Street Journal enligt The Washington Post, där han kommenterar en bild där Kim Jong Un sitter vid en mystisk maskin.

”Hotet inte så stort”

Bilden visar Kim Jong Un framför vad som kan se ut som en inbyggd dator, medan han förmodligen förklarar vad den kan åstadkomma. Den har använts som exempel på att hotet från Nordkorea kanske inte är så stort som Kim Jong Un vill få det att se ut.

Norska Dagbladet skriver i dag att hoten trots allt borde tas på stort allvar. Och att Nordkorea skickar ut en skrytbild som man inte bör skratta åt.