Carina Höglund: Tack till alla som stöder oss!

NYHETER

I fredags tilldömdes Carina Höglund att betala statens rättegångskostnader. Hennes stämningsansökan mot staten, att polisens slarv indirekt lett till Englas död, fick avslag.

Hennes totala rättegångskostnader landade på 110 000, en summa som nu samlats in med råge på insamlingssidan Funded By Me.

I ett brev tackar Carina Höglund nu Aftonbladets läsare, tidningen och alla andra som hjälpt till.

– Jag är otroligt tacksam för all hjälp jag fått. I morse låg jag bara och skakade av alla som varit så snälla.

Tack till alla som stöder oss!

Jag är tacksam av hela mitt hjärta för ert ekonomiska stöd. Det tar en stor börda från min familjs axlar.

Att det skulle bli stora kostnader och att chansen att vinna mot staten var liten, även om vi haft rätt, det har jag vetat om hela tiden.

Jag vill lyfta ansvarsbiten när myndigheter som polisen gör fel och rättsäkerhetsbiten när grova brister bevisligen skett, men det ändå inte är någon som tar ansvar för dem.

Staten kunde ju i alla fall ha bjudit på ett ”Ursäkts oss”, men nej, det gör de inte.

Jag vill även lyfta att man kan hamna i en tvist med staten, där myndigheter bevisligen gjort fel och man vill utkräva ett ansvar, då man själv måste bekosta allt medan staten har obegränsade resurser.

Är det så vi vill ha vårt samhälle?

Att den rika rika kan få en rättsäker rättegång medan den som inte har pengar, eller vågar sätta sig i skuld, inte har det?

Jag vet inte om vi kommer att överklaga. Min advokat tittar på det nu.

Troligen så borde vi göra det, för det finns tydliga fel i domskälet.

Jag frågar mig, ska jag överklaga för att domarna inte ska få göra fel bara för att de kan, eller ska jag låta bli för att det kostar pengar och resurser och för att jag i slutändan kommer förlora tvisten?

Med er hjälp kan jag nu betala rättegångskostnaderna. Vi har tillsammans visat att vi inte accepterar att man sätter sig på den lilla människan och ni har visat mig så mycket kärlek, engagemang och empati.

Ärligt talat så skakar, gråter och känner mig överväldigad av ert stöd.

Jag vill också tacka Daniel på Funded By Me av hela mitt hjärta. Vi känner inte varandra och jag är så glad att han gjort det här för mig, trots det.

En liten Jante sitter också på min axel och säger att jag får skylla mig själv. Att jag inte borde få eran hjälp när jag strider och krånglar, bara för att jag tycker det är rätt och viktigt.

Det enda jag kan göra är att skapa mening ur meningslösheten.

Och kan man lyfta de här frågorna till politikerna så är det just det, lite mening i det meningslösa.

Eller kanske så krånglar jag bara till allt?

Carina Höglund