Död man tros vara försvunnen småbarnspappa

NYHETER

En död kropp hittades i en skog i Skåne i förrgår kväll.

Med stor sannolikhet är det den 31-årige småbarnspappa från Landskrona som har varit försvunnen sedan i januari, skriver Sydsvenskan.

– Familjen är underrättad om de faktiska omständigheterna, säger kommissarie Torsten Persson, inre befäl i Helsingborg, till tidningen.

Polisen misstänker att mannen som hittades död i Hörbytrakten i förrgår kväll har blivit mördad.

Enligt Sydsvenskan är personen troligtvis den 31-årige småbarnsfar från Landskrona som har varit försvunnen sedan i januari.

Bilen hittad utbränd

Mannen sågs senast den 14 januari och anmäldes försvunnen fem dagar senare. Senare i januari hittades hans Volkswagen Golf helt utbränd i ett naturvårdsområde i Snogeröd väster om Hörby – bara någon mil från platsen där kroppen hittades i förrgår kväll, skriver Sydsvenskan.

Aftonbladet har varit i kontakt med den 31-årige mannens familj men de vill inte uttala sig eller kommentera polisens uppgifter.

”Mord eller dråp”

– Ärendet hanterades först som ett vanligt försvinnande, men omrubricerades sedan till människorov. Nu är det mord eller dråp, säger Torsten Persson till Sydsvenskan.

– Att bilen hade bränts upp pekar naturligtvis i samma riktning. Att det skulle röra sig om någon annan person än den vi tror bedöms som mindre troligt.

Identifieringen av kroppen väntas inte bli klar förrän efter påskhelgen.