Korvskylt upprör i Jakobsberg

NYHETER

"Vilken korv vill du ha mellan 'bröna'?"

Med den frågan säljer Coop Extra i Jakobsberg utanför Stockholm chorizo, bratwurst och kabanoss.

Något som fått kunder att reagera.

– Min dotter frågade vad de menade och jag visste inte vad jag skulle svara. Det är rätt smaklöst, säger Mattias Bjurling.

På matbutiken Coop Extra i Jakobsberg utanför Stockholm har en smärre korvkonflikt blossat upp.

Sedan ett halvår tillbaka hänger en skylt med texten "Vilken korv vill du ha mellan 'bröna'" ovanför korvdisken i butiken.

När Mattias Bjurling var inne i butiken för att handla mjölk och bröd tillsammans med sin 10-åriga dotter häromdagen fick båda två syn på skylten.

– Jag tänkte att det var någon ny reklam, men med citattecken blev det en helt annan innebörd. Min dotter frågade vad de menade och jag visste inte vad jag skulle svara. Det är rätt smaklöst, säger han och fortsätter: 

– Det känns ganska nedsättande mot kvinnor. Varför ska man anspela på sex i en matbutik?

Tagit ner skylten

När Aftonbladet söker butikschefen blir vi först hänvisade till Coops pressjour. En stund senare ringer Marie Karlsson, som driver butiken, upp och berättar att korvskylten har stoppats.

– Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska kommentera det här. Den har suttit uppe i ett drygt halvår och det är absolut inte meningen att provocera våra kunder, säger hon.

– Jag tycker inte att den är så farlig, men det är klart barn kanske inte kan tolka buskapet. Vi har nu tagit ner skylten.

ARTIKELN HANDLAR OM