Piloter såg UFO:n över scientolog-bas

NYHETER

Sedan årsskiftet har fenomenet utretts av brittiska myndigheter som inte kan förklara händelsen.

Tre passagerarplan såg diskarna sväva i luften.

Sen dök de upp på radarn – bara för att försvinna i ett ögonblick.

Nio på morgonen den 30 december såg de tre piloterna i en Boeing 777 flygandes över East Grinstead söder om London något de aldrig sett förut.

Under inflygningen mot Gatwicks flygplats. 30 meter under dem, svävade två silvriga diskar.

Utreddes av myndigheter

Nu skriver Daily mail om händelsen som utretts av brittiska myndigheter. Piloterna rapporterade in fenomenet som två oidentifierade flygande föremål och undrade om det kunde vara någon form av leksak. Strax därefter upptäckte besättningen i en Boeing 767 samma svävande silverdiskar på samma plats. Besättningen beskrev det som att diskarna flög 300 meter över marken medan planet höll på att landa och rapporterade upptäckten till flygtrafikledningen. Ytterligare ett flygplans besättning rapporterade om fenomenet.

Hittades aldrig

I Gatwicks kontrolltorn satt trafikledarna och stirrade på radarskärmen där totalt sex små flygande föremål dykt upp – för att plötsligt försvinna.

Händelsen inträffade den 30 december förra året. Sedan dess har den utretts av brittiska myndigheter. Utredarna har spekulerat om att föremålen var ballonger eller flygande drakar, men föremålen hittades aldrig.

De silvriga tefaten sågs över scientologkyrkans center i England. Kyrkan tror att utomjordingar går på jorden i mänskliga kroppar.

FAKTA

Kända UFO:n

ÄNGELHOLM 1946: Gösta "Pollenkungen" Carlsson är ensam i skymningen i Sibirien-skogen utanför Ängelholm i Skåne. Då ser han ett UFO landa i en glänta där han ska ha träffat tre utomjordingar. Enligt Gösta Carlsson själv höll han tyst om händelsen i 25 år. Först 1971 berättade han om den – och höll fast vid den till sin död 2003.

ROSWELL 1947: En av historiens mest omtalade UFO-incidenter där ett skepp ska ha kraschat i öknen i New Mexico, USA. Amerikansk militär kommenterade händelsen med att de hämtat delar från en bevakningsballong.

WASHINGTON 1947: Amerikanska piloten Kenneth Arnold myntade begreppet "flygande tefat" när han berättade om nio flygande objekt nära Mount Rainer, Washington. Enligt USA:s luftvapen var händelsen en ljusreflex.

SÃO PAULO 1986: Stridsflyg skickades för att möta 20 oidentifierade objekt som upptäcks på Brasiliens flygradar. När fem stridsflyg närmade sig försvann objekten. En förklaring som getts är att Sovjetiska rymdstationen Salyut-7 gått in i atmosfären och kastat bråte över västra Brasilien.