”Vi greps för att jag var svartsjuk på en fransk servitris”

Foto: BOB EDME / AP
Jeremy Forrest greps misstänkt för bortförande av barn.
NYHETER

Jeremy Forrest jagades av polisen över hela Europa sedan han försvunnit med sin då 15-åriga elev.

Nu berättar flickan för första gången om vad som egentligen hände – och hur det gick till när Jeremy greps.

– Vi greps för att jag var svartsjuk på en fransk servitris, säger hon till The Sun.

Paret greps i Bordeaux, dit de rest för att söka arbete. För The Sun berättar den nu 16-åriga flickan om hur hennes svartsjuka ledde dem rakt in i polisens fälla.

16-åringen, som använde det falska namnet, Gemma Grant, rymde med sin 30-åriga pojkvän och lärare, Jeremy Forrest, till Bordeaux för att söka jobb. Så när den franska barägaren och servitrisen Allison Cummins ringde och erbjöd Jeremy att provjobba på puben HMS Victory tog han chansen.

Hans unga flickvän insisterade på att följa med eftersom hon blivit svartsjuk.

”Jag följde med för att jag var svartsjuk”

– Hon ringde honom och bad honom att komma tillbaka för ett provjobb. Hon var söt och flörtade med honom som en galning när vi gav henne Jeremys CV. Jag var inte glad. Jag följde bara med för att jag var svartsjuk på henne, säger "Gemma" till The Sun.

– Om det inte var för henne så hade jag nog inte följt med honom. Det var enda anledningen att vi greps tillsammans, fortsätter hon.

Vad paret inte visste var att jobberbjudandet och flörtandet i själva verket var en fälla.

Jeremy Forrest hade sökt arbete under det falska namnet Jack Dean, men hade lagt in en bild på sig själv i sin ansökan. Allison Cummins förstod då direkt att det var den efterlysta läraren som misstänktes för att ha fört bort sin elev från Eastbourne school. Hon ringde därför direkt till polisen i Sussex som arrangerade hela fällan.

När "Gemma" och Jeremy lämnade hotellet för att gå tillbaka till puben låg polisen i bakhåll.

Greps för bortförande av barn

Jeremy Forrest greps misstänkt för bortförande av barn och "Gemma" togs om hand av personal från det brittiska konsulatet och en barnskyddsofficer från Sussex. Hon flög tillbaka med polisen nästa dag.

Det var den 20 september förra året som paret flydde med en färja från Dover till Calais. Deras försvinnande orsakade ett stort pådrag och "Gemmas" föräldrar medverkade i TV där de vädjade till sin dotter att komma hem.

The Sun avslöjade nyligen att "Gemma" och Jeremy träffats och haft sex när hon knappt fyllt 15 år. Allt eftersom att deras förhållande fortsatte, blev det större och större.

– Innan vi rymde var vi båda stressade över att vår relation skulle avslöjas förr eller senare. Det gick så mycket rykten på skolan, det var som en öppen hemlighet, berättar hon för The Sun.

Mardrömmen blev sann när 16-åringens mamma ringde och konfronterade sin dotter om förhållandet. När hon senare kom hem möttes hon av poliser som beslagtog hennes telefon, som innehöll massor av privata meddelanden mellan henne och läraren.

Ljög om förhållandet

De förhörde henne om relationen med Jeremy Forrest och "Gemma" förnekade allt. Hon ringde därefter direkt till Jeremy för att varna honom.

– Jag sa till honom att jag ville rymma och hade tagit mitt pass. Han lät chockad, berättar hon för The Sun.

De två tog sig senare till Bordeaux via Dover-Calais och checkade in på ett litet hotell.

– Jag skulle ha ringt min mamma men jag var så orolig att samtalet skulle användas för att spåra oss.

Efter Jeremys rättegång sade 16-åringens mamma att hon kände sig som den sämsta mamman i världen.

– Någon kom åt mitt barn utan att jag ens kunde förutse det eller såg vad som hände. Det känns som att jag blivit bestulen på en del av mitt barns barndom, sade mamman.

Jeremy avtjänar nu ett femårigt fängelsestraff för sexuellt ofredande och för bortförandet av sin då 15-åriga elev.