Fynd har gjorts i misstänkt mordfall

1 av 5
NYHETER

Polisens högsta prioritet är att hitta den kvinna som bor i den lägenhet i Trollhättan där ett mord alternativt dråp misstänks ha begåtts i söndags.

I går kväll när Missing People genomsökte bostadsområdet gjordes en del fynd.

– Jag vill inte gå in på vad. Men det är lite saker som de har hittat som vi ska skicka till teknisk undersökning, säger Sten Rune Timmersjö, vid länskriminalpolisen i Trollhättan till Aftonbladet.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet

Organisationen Missing Peoples sökområde var enligt Timmersjö något större än det som polisen sökt genom med hund.

Fynden som gjordes kommer att skickas för att testas för DNA. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en tröja och några småsaker.

Under tisdagen bedömer avfärdade polisen Missing Peoples fynd.

– Det rör sig om några klädesplagg våra tekniker har gått igenom och tittat på dem. Enligt teknikerna är det fynd som legat ute en längre tid och inte har med denna utredning att göra, det är den bedömningen de gör, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Blod i lägenheten

Kvinnan är i 20 årsåldern och har varit försvunnen sedan natten mellan lördag och söndag.

– Våran prioritet är i nuläget att hitta kvinnan, vi har inte fått kontakt med henne men vi vill gärna hitta henne, säger Sten Rune Timmersjö.

I söndags hittades stora blodspår i en lägenhet och i trapphuset.

– Vi betecknar det som en brottsplats för ett grovt brott, det är fynd som är gjorda där inne. Men jag vill inte gå in på vad det är för någonting, säger Sten Rune Timmersjö till Aftonbladet.

Anhöriga till den försvunna kvinnan har gett Aftonbladet tillåtelse att publicera bilden på henne.

– Jag vill ju ha hem henne, säger en nära anhörig.

Letade i bergrum

Missing People kommer att genomföra flera skallgångar i dag. Under gårdagen sökte de genom bostadsområden och skogspartier. Bland annat gick de ner och letade efter kvinnan i ett bergrum.

– Jag kan bekräfta att det finns bergrum i ett skogsområde och jag tror att det finns mer än ett. Vi sökte ett bergrum i går när det var så pass ljust att vi kunde gå ner där, säger Kenneth Söderlund.

ARTIKELN HANDLAR OM