Här är sista spåret efter 23-åringen

Tvåbarnsmamman försvunnen

1 av 5 | Foto: PRIVAT
Den 23-åringa tvåbarnsmamman har varit försvunnen sedan i söndags.
NYHETER

Blodspåren ledde från lägenheten till hissen.

Men vid ytterdörren slutar spåren efter den 23-åriga tvåbarnsmamman från Trollhättan som polisen först var säker på var mördad.

– Nu har vi lagt till människorov, säger Sture Timmersjö på länskriminalen till Aftonbladet.

I söndags eftermiddag möttes en boende i området Dannebacken i Trollhättan av blod i trappuppgången. Spåret ledde in i hissen till ännu mer blod. Men utanför hyreshusets ytterdörr slutade spåret plötsligt.

När polis kom till platsen öppnade de dörren till tvåbarnsmammans lägenhet – och möttes av så mycket blod att de rubricerade händelsen som mord trots att ingen kropp hittats.

Kvar i lägenheten fanns kvinnans lilla son, uppger en källa för Aftonbladet.

’Var bråkigt hemma’

– Jag blev chockad, man tror aldrig sådant här ska hända, säger en granne till tvåbarnsmamman.

Enligt grannen har det varit bråkigt hemma hos kvinnan de senaste åren.

– En kille brukade komma och störa när han var påverkad, han stod och skrek utanför och slog sönder entrédörren vid två tillfällen.

Misstänkte mord

Under söndagen slogpolisens insatsstyrka till mot flera adresser i Trollhättan. Sten Rune Timmersjö på länskriminalen säger att de kontrollerat ett antal personer, men att det i nuläget inte finns någon brottsmisstanke mot någon person i samband med tvåbarnsmammans försvinnande.

– I den mån någon anträffades vid tillslagen är de inte misstänkta, säger han.

Polisen misstänker sedan tidigare att kvinnan utsatts för mord alternativt dråp. Nu utesluter man inte att det också kan handla om kidnappning.

– Nu har vi lagt till människorov, ursprungsrubriceringen var mord, säger Sten Rune Timmersjö.

Han anser att det är tydligt att ”något allvarligt brott begåtts i lägenheten”.

Sökt igenom området

Under måndag och tisdag har hundratals människor från frivilligorganisationen Missing people sökt igenom ett område runt tvåbarnsmammans bostad. Under tisdagskvällen lämnades bärkassar med upphittade saker över till polisen som ska analysera materialet.

Än så länge är blodet i bostaden det enda spåret efter den 23-åriga tvåbarnsmamman från Trollhättan och de spåren slutar vid ytterdörren till hyreshuset.

Det sista någon känner till om kvinnan ska vara att hon åt middag hemma med en bekant på lördagskvällen, uppger en källa.
FOTNOT: Aftonbladet publicerar bild på kvinnan efter godkännande från hennes anhöriga.

FAKTA

Försvunna 23-åringen

Mamma till två barn

Bor i området Dannebacken i Trollhättan

Har varit försvunnen sedan söndag

Detta har hänt

22 juni: Hon förklarar sin kärlek till sin son i en statusuppdatering på Facebook.

TORSDAG: Sista statusuppdateringen på Facebook.

SÖNDAG: Vid 15-tiden upptäcker en granne blodfläckar i trappuppgång och hiss. Polisen bryter in i lägenheten och upptäcker en större mängd blod – en brottsundersökning av mord påbörjas men ingen kropp hittas. Under eftermiddagen och kvällen slår polisens insatsstyrka till mot flera adresser i Trollhättan i jakt på spår i fallet.

MÅNDAG: Missing people börjar söka efter 23-åringen. 170 personer går skallgång genom skogsområdena kring hennes bostad till fyra på tisdagsmorgonen. Resultatet blir en upphittat undertröja och ett par handskar som lämnas till polisens tekniker för analys.

TISDAG: Polisen vakar över kvinnans bostadsområde och hämtar tips från grannarna. Under tiden fortsätter Missing people söka i en två kilometers radie från bostaden. Samtidigt konstaterar brottsteknikerna att måndagnattens fynd legat för länge för att ha att göra med 23-åringens försvinnande.