Här söker de efter tvåbarnsmamman

Missing peoples nya fynd i natt

Foto: JERKER IVARSSON
Frivilliga letar efter kvinnan.
NYHETER

I två dagar, sent in på nätterna, har Trollhättanborna sökt efter den försvunna 23-åringen.

På tisdagskvällen hämtade polis bärkassar med fynd som Missing people gjort under dagens sökande.

– Nu börjar det bli slut på mark i närområdet att söka igenom, säger Kenneth Söderlund på Missing people.

På måndagen samlades nästan 200 Trollhättanbor vid stadens Tennishall för att hjälpa till och hitta 23-åriga tvåbarnsmamman.

Enligt personer som deltog hittades en misstänkt undertröja och ett par handskar vid en lekplats nära tvåbarnsmammans bostad och polis tillkallades som samlade in sakerna som bevismaterial.

Fynden: Tröja och handskar

Sökandet höll på till fyra på tisdagsmorgonen då ett underjordiskt bergrum och stora delar av skogsområdena runt Idas bostad söktes igenom. Men redan nästa dag kunde polisens tekniker avfärda fynden – de hade legat där sedan innan Ida försvann.

På tisdagen återsamlades 170 Missing people-deltagare för en andra omgång.

– Vi håller på tills vi inte orkar länge, sa Nina Eriksson som tagit med sin Bayerska viltspårhund Bine för att hjälpa till.

Två igenknutna matkassar

Från ett på eftermiddagen till kvällen sökte de igenom ett växande område kring tvåbarnsmammans bostad. Vid 23-tiden rundades sökandet av och polis kom för att plocka upp de fynd som gjorts – två igenknutna matkassar.

Även på onsdag ska Missing people samla folk för sökandet efter den försvunna 23-åringen.

– Nu börjar det bli slut på mark i närområdet, vi har sökt igenom två gånger två kilometer från hennes hem, säger Kenneth  Söderlund, Missing peoples samordnare i sökandet efter tvåbarnsmamman.