Dykare söker efter försvunna tvåbarnsmamman

1 av 6
NYHETER

TROLLHÄTTAN/STOCKHOLM. Sökandet efter den försvunna 23-åriga tvåbarnsmamman fortsätter i Trollhättan idag.

Dykare söker igenom sjöar i området kring Hunneberg.

Samtidigt har en husrannsakan genomförts i den misstänkte 36-årige mannens hem.

Polisen fortsätter i dag att söka efter den 23-åriga kvinna som försvann från sitt hem i Trollhättan natten till i söndags.

Tvåbarnsmamman misstänktes först ha blivit utsatt för mord eller dråp, efter att stora mängder blod hittats i hennes lägenhet, men polisen jobbar nu utifrån att hon kan vara vid liv – och har kidnappats.

Under förmiddagen har hundpatruller och helikoptrar sökt i området Hunneberg, en bit från kvinnans hem i Dannebacken i Trollhättan.

Nu har också dykare börjat söka i sjöar kring skogarna efter spår.

– Det finns massor med sjöar på Hunneberg, dykare ska vara där och undersöka dem under dagen, säger Sten Rune Timmersjö vid länskriminalen hos polisen i Trollhättan.

Vid lunchtid hade fyra sjöar genomsökts.

– Vi känner igenom hela botten. Men det har inte gett något resultat än, säger en av dykarna till Aftonbladet.

Förhör med mannen

Samtidigt fortsätter förhören med den 36-årige man som i går anhölls på sannolika skäl misstänkt för människorov. Mannen nekar till brott, men har medgett att han träffade kvinnan i Trollhättan i helgen.

En husrannsakan har genomförts i mannens hem i Jönköping, men åklagaren vill inte gå in på vilka fynd som kan ha gjorts där.

– Vi vidtar olika åtgärder just nu, husrannsakan är en av de saker som vi har gjort. Jag kommenterar inte några fynd alls i utredningen, säger Eva Johnsson, kammaråklagare i Uddevalla.

Människor i både kvinnan och mannens närhet har hörts och fortsätter i dag att utfrågas av polis.

– Vi lägger ett pussel just nu, vi hör personer runt omkring henne, frågar om händelser och om andra bekanta.

Utbrunnen bil

De fynd som sökorganisationen Missing people lämnade in till polisen efter sin insats på Hunneberg i går har också gåtts igenom.

– Men det var inget av intresse där tyvärr, säger Sten Rune Timmersjö.

Sedan tidigare är en utbrunnen bil som hittats på Hunneberg av intresse för polisen.

Bilen tillhör en bekant till den 36-årige mannen. Den anmäldes som stulen, och brann samma dygn som den 23-åriga kvinnan försvann.

– Vi utreder alla tips, och ser vart det leder. Men jag kommenterar som sagt inte vilka fynd vi gör i utredningen, säger Eva Johnsson.

Under morgondagen kommer hon att ta ställning till om den misstänkte 36-åringen ska begäras häktad för människorov.

Finns det någon annan person som ni formellt misstänker?
– Jag kommenterar inte det. I nuläget är det honom vi utreder, men vi tittar på kvinnans bekantskapskrets i övrigt också.

FAKTA

Detta har hänt

SÖNDAG: Vid 15-tiden upptäcker en granne blodfläckar i trappuppgång och hiss. Polisen bryter in i lägenheten och upptäcker en större mängd blod – en brottsundersökning av mord påbörjas men ingen kropp hittas. Under eftermiddagen och kvällen slår polisens insatsstyrka till mot flera adresser i Trollhättan i jakt på spår i fallet.

MÅNDAG: Missing people börjar söka efter 23-åringen. 170 personer går skallgång genom skogsområdena kring hennes bostad till fyra på tisdagsmorgonen. Resultatet blir en upphittat undertröja och ett par handskar som lämnas till polisens tekniker för analys.

TISDAG: Polisen vakar över kvinnans bostadsområde och hämtar tips från grannarna. Under tiden fortsätter Missing people söka i en två kilometers radie från bostaden. Samtidigt konstaterar brottsteknikerna att måndagnattens fynd legat för länge för att ha att göra med 23-åringens försvinnande.

ONSDAG: Polisens tekniker söker på Hunneberg. En 36-årig man anhålls på sannolika skäl misstänkt för människorov. Han nekar till brott.

ARTIKELN HANDLAR OM