Polisen misstänker - försvunnen kvinna kan vara gömd i ödehus

Kungens jaktmarker söks igenom

Foto: Google
Här någonstans på platåberget Hunnaberg, i vildvuxen och snårig terräng, misstänker polisen att den försvunna kvinnan kan finnas.
NYHETER

Den 23-åriga tvåbarnsmamman kan vara gömd i ett ödehus, det misstänker polisen som fortsätter att söka igenom den vildvuxna terrängen på Hunneberg, öster om Trollhättan.

Man har nu kallat in extra personal från bland annat Uddevalla, Mariestad och Skövde.

– Vi vill hitta henne så fort som möjligt, säger Sten Rune Timmersjö, vid länskriminalen hos polisen i Trollhättan.

Sökandet efter den 23-åriga kvinna som försvann från sitt hem i Trollhättan förra helgen fortsätter under fredagen. En av polisens teorier är att hon har förts bort och gömts någonstans i den vildvuxna terrängen på Hunneberg.

– Där finns det jättemånga bra ställen om man vill gömma någon. Bland annat flera ödehus, säger Sten Rune Timmersjö.

Extrem vildmark

Hunneberg är ett platåberg som ligger en kvarts bilfärd från kvinnas bostad. Området är mest känt som kungens jaktmark men också som rekreationsområde med vandringstigar. Utanför stigarna råder svårforcerad vildmark med klippor, grottor och flera mindre sjöar.

– Det är så oländigt att det inte går att föreställa sig. Har man möjlighet transportera ut någon i området så kommer det dröja länge innan personen hittas, säger Kenneth Edström, operativ chef för Missing people.

Kallat in förstärkning

Samtidigt som organisationen Missing people letade på östra Hunneberg sökte polisen under torsdagen igenom flera sjöar med dykare. Polisen har kallat in extra personal från bland annat Skaraborg, Skövde och Uddevalla för att klara av eftersökningen. Hundpatruller och polis i helikoptrar samarbetar för att gå igenom området. Förhoppningen är att hela Hunneberg ska vara genomsökt på lördag. Efter det utökar Missing people sitt letande.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med dem. De väntar med att gå upp så att hundarna har en chans att spåra, säger Sten Rune Timmersjö.