Exspion friade till Snowden

1 av 2 | Foto: AP Photo/Mikhail Metzel
Anna Chapman
NYHETER

De skulle kunna bli ett ruskigt mystiskt par.

Ryska exspionen Anna Chapman har friat till spionmistänkte Edward Snowden på Twitter.

”Snowden, vill du gifta dig med mig?” twittrades från ett konto i Chapmans namn.

I dag kom ett positivt svar från Snowden - eller åtminstone från någon som utger sig för att vara den spionmisstänkte Edward Snowden, 30.

Från ett Twitterkonto i Snowdens namn står det: ”Jag skulle gifta mig med henne oberoende av allt annat. Jäklar, bara titta på henne”.

Låtsades vara mäklare

Anna Chapman, 31, avslöjades som spion 2010, då hon låtsades arbeta som mäklare i New York. Hon deporterades då hem till Ryssland där hon nu jobbar som modell.

På senare år har hon blivit kändis i sitt hemland och hon har haft ett eget tv-program, "Secrets of the world", skriver New York Daily News.

Snowdens frieri-tweet spred sig som en löpeld i internationella medier under förmiddagen i dag. Det är dock tveksamt om det faktiskt är Edward Snowden själv som använder kontot - mer troligt är det fejkat.

Kallade Assange våldtäktsman

Tidigare har kontot bland annat skrivit att Wikilkeaks grundare Julian Assange är en våldtäktsman - en åsikt som Snowden kansken inte skulle stå för då Wikileaks har hjälpt honom under hans flykt.

Edward Snowden har varit fast på flygplatsen i Moskva sedan den 23 juni. Hans pass har dragits in och hans ansökningar om asyl i 21 länder har inte gett napp.

Strax innan avslöjandena blev kända packade Snowden sina väskor och lämnade flickvännen Lindsay Mills kvar i deras gemensamma hem på Hawaii.

Skulle få lagligt skydd

Men kanske borde Snowden tacka ja till frieriet.

Ett giftermål mellan Snowden och Chapman skulle enligt en rysk tv-kanal drastiskt förändra den jagade it-teknikerns situation.

Blir han Mr Anna Chapman skulle han ha rätt att söka ryskt medborgarskap och få lagligt skydd av landet, säger en källa till ryska nyhetsbyrån Interfax.