Åklagaren begär 36-åringen häktad för människorov

NYHETER

Den 36-årige mannen nekar till att ha kidnappat den 23-åriga tvåbarnsmamman i Trollhättan.

Men åklagaren tror att han är inblandad i brottet.

Nu begär hon att mannen ska häktas.

Kammaråklagaren Eva Johnsson har lämnat in en framställan till Vänersborgs tingsrätt om att den 36-årige mannen, hemmahörande i Jönköping, ska häktas för människorov på den 23-åriga tvåbarnsmamman i Trollhättan.

Mannen har erkänt att han träffade 23-åringen i Trollhättan i helgen, samma kväll som hon försvann, men nekar till brott.

Han gick självmant till polisen i onsdags, då han anhölls på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Och misstankarna mot honom kvarstår.

Stängda dörrar

– Han har i förhör uppgivit att han träffat den försvunna kvinnan under lördagskvällen men att han inte har med hennes försvinnande att göra, säger kammaråklagare Eva Johnsson i ett pressmeddelande.

Häktningsförhandlingen pågår just nu i Vänersborgs tingsrätt. Åklagaren har begärt stängda dörrar under förhandlingen, och trots att 36-åringen yrkade på att allmänheten kunde vara med vid förhandlingen gick domstolen på åklagarens linje och stängde dörrarna.

Sökandet fortsätter

Samtidigt fortsätter polisen att söka efter kvinnan, både i närheten av hennes bostad på Dannebacken i Trollhättan, och i skogsområdet Hunneberg.

Där har vissa fynd gjorts, men vilka de är går polisen inte in på.

– Förundersökningen pågår med full kraft. Vi fortsätter att söka efter kvinnan och bearbetar kontinuerligt de uppgifter som kommer in. Samtidigt fortsätter förhör med olika personer och tekniska undersökningar av de spår som vi hittills har säkrat, säger Eva Johnsson.

Klockan tickar

Den 23-åriga tvåbarnsmamman har snart varit borta i en vecka. Polisen hittade i söndags eftermiddag en stor mängd blod i hennes lägenhet, och trodde då att hon blivit mördad eller utsatt för dråp. Senare lades rubriceringen människorov till.

– Vi utgår ifrån att hon är vid liv, men det är klart att jag förstår att klockan tickar för oss, har Eva Johnsson tidigare sagt till Aftonbladet.

Enligt häktningsframställan som hon har lämnat in finns det risk att 36-åringen kan undanröja bevis eller fortsätta med brottslighet om han skulle släppas fri.