Anklagad för kidnappning blir frisläppt

Foto: Ola Axman
36-åringen under häktningsförhandlingen
NYHETER

36-åringen kan vara den sista personen som träffade tvåbarnsmamman i Trollhättan.

Åklagaren ville att han skulle häktas misstänkt för att ha kidnappat henne.

Men Vänersborgs tingsrätt sa nej – och släppte mannen fri.

Mannen har hela tiden nekat till brott, och hävdat att han lämnade den 23-åriga kvinnans hem efter en sen middag i lördags kväll, bara timmarna innan hon försvann.

36-åringen har varit anhållen på sannolika skäl misstänkt för människorov sedan i onsdags då han själv gick till polisen, enligt sin advokat för att hjälpa till med fallet.

Åklagaren Eva Johnsson begärde tidigare i dag att Vänersborgs tingsrätt skulle häkta honom misstänkt för att ha kidnappat tvåbarnsmamman.

Släpptes

Men tingsrätten ansåg att åklagarens bevisning var för svag för att 36-åringen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Mannen släpptes fri.

– Min förhoppning var naturligtvis att han skulle bli häktad, men det blev han inte, vi får fortsätta som förut, säger åklagaren Eva Johnsson.
Hon vill inte kommentera om polisen har någon annan person som är misstänkt för brottet, utan säger att utredningen kommer att fortsätta med full kraft.

Tvåbarnsmamman är fortfarande försvunnen.

– Vi letar efter kvinnan och kommer att göra det i helgen också, säger Eva Johnsson.

Advokaten är nöjd

Polisen söker efter henne både i närheten av hennes bostad på Dannebacken i Trollhättan, och i skogsområdet Hunneberg.

– Vi har jobbat brett och det kommer vi att fortsätta göra, säger Eva Johnsson.

Om sökområdet kommer att utökas eller inte vill hon däremot inte gå in på.

Den 36-årige mannens advokat Tommy Nilsson säger till Aftonbladet att han är nöjd med att tingsrätten valde att släppa hans klient fri.

– Det var mycket känslor som kom upp när han fick höra beslutet. Det var ju hela tiden vår ståndpunkt att bevisningen inte räckte till, så det var ett väntat beslut, säger han.