Så ska polisen hitta tvåbarnsmamman

NYHETER

Trollhättan Här är polisens nya metoder för att hitta den försvunna tvåbarnsmamman i Trollhättan:

Likhundar och avancerade polisbåtar.

– Förhoppningsvis dyker de upp på måndag för att kunna hjälpa till, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen.

Efter en veckas sökande har polisen fortfarande inga spår efter den 23-åriga kvinna som varit försvunnen sedan natten mot söndag.

Nu tar man till nya åtgärder i jakten, som hittills fokuserat kring friluftsområdet Hunneberg utanför staden.

– Vi har gjort en begäran att vi ska få möjlighet att använda en hund med specialkompetens. Den markerar om den känner liklukt, säger Västra Götalandspolisens presstalesman Christer Fuxborg.

Likhund på måndag

Likhunden finns i Stockholm och om polisen får som de önskar kommer den att skickas ner till Trollhättan under måndagen.

Något som också diskuteras är att ta en båt till Hunneberg där många sjöar och vattendrag finns och där dykare undersökte några av dem under torsdagen.

– Hunden kan sitta och ligga på båten och sedan markera. Det är ofattbart, men den kan känna en doft 15 till 20 meter under vattnet, säger Christer Fuxborg.

Polisen i Trollhättan har också begärt att få upp en polisbåt från Göteborg som med avancerad utrustning kan mäta av aktuella vattendrag i Trollhättan.

– Den har en kamera av något slag som kan urskilja saker på djupt vatten.

Annars har polisen under lördagen hållit fortsatta förhör med den man som anhölls i natt, misstänkt för skyddande av brottsling.

– Vi kommer att kontrollera de uppgifter som han lämnade under gårdagskvällen för att se om de stämmer.

Sökning på söndag

Mannen anhölls i Trollhättan när polisen sent under fredagen genomförde husrannsakan i hans hem.

Tidigare har det framkommit att den anhållne inte är den person som under fredagen fick sitt hem genomsökt och som tidigare anmält en bil stulen, samma bil som hittades utbränd på Hunneberg.

– Nej, det är inte bilägaren. Något mer kan jag inte säga, sa Sten Rune Timmersjö vid länskriminalpolisen till Aftonbladet.
Vid Hunneberg har det inte varit några eftersökningar under lördagen, men klockan 12.00 på söndagen kommer organisationen Missing People att försöka göra en ny kraftsamling för att leta efter 23-åringen.