”Jag trodde att jag hade dött”

Petter körde bil – hamnade i husvagn: ”Hade en himla tur”

1 av 2
18-årige Petter Pedersen var på väg hem från en arbets­intervju när den märkliga olyckan inträffade. Petter och hans kompis klarade sig båda oskadda.
NYHETER

Petter Pedersen, 18, var på väg hem från en jobbintervju när den märkliga olyckan inträffade.

– Först trodde jag att jag var död, säger han.

Petter Pedersen överlevde.

Norske Petter Ped­ersen hade varit på en jobbintervju i Tromsø. På vägen hem till Vesterålen natten till i går inträffade den udda olyckan.

– Jag såg hur husvagn­en lossnade från en bil som mötte oss, sedan kom den i mycket snabb fart rakt mot vår bil, säger 18-åringen, som hade en vän med sig i bilen.

Märklig stämning

Med gnistor sprutande dundrade husvagnen mot Petters bil och han förstod snabbt att han inte skulle kunna undgå den.

– Först försökte jag väja bort, men jag insåg att det inte skulle gå. Jag väjde för kanterna på husvagnen och siktade mot mitten, säger Petter.

Han och passageraren befann sig plötsligt inuti husvagnen.

Petter berättar att en väldigt märklig stämning uppstod.

Bilens musik hade tystnat och Petter beskriver hur bilen fylldes av rök och att det blev väldigt varmt.

– Först trodde jag att jag var död, sen kollade jag så att min vän var okej. Vi kontrollerade så att vi inte blödde, vilket vi inte gjorde. Vi hade en himla tur.

De fick klättra ut genom bilens baklucka, eftersom bilens frontparti var helt och hållet inkilat i husvagnen. Dörrarna gick inte att öppna över huvud taget. Förutom lite ont i nacken klarade sig de båda tonåringarna oskadda.

– Vi blev kollade på sjukhus­et. Det kunde ha gått mycket värre.

”Olyckshändelse”

En av personerna i bilen som tappat husvagnen kom för att se hur Petter och hans vän klarat sig. Polisen kommer inte utreda händelsen vidare.

– Vi ser detta som en olyckshändelse, men det är klart att det varit traumatiskt för de inblandade. Lyckligtvis görs husvagnar av ett mjukt material, säger polisbefälet Paul Gunnar Helland till tidningen Nordlys.