Ytterligare en gripen

NYHETER

Småbarnsmamman i Trollhättan är fortfarande spårlöst försvunnen - men polisen misstänker att hon kan ha kidnappats eller mördats.

Nu sitter två män anhållna för skyddande av brottsling.

Samtidigt är kvinnans 36-årige kompis fortfarande misstänkt i utredningen.

För en vecka sedan larmades polisen till flerfamiljshuset i Trollhättan efter att boende sett blodspår i trapphuset.

De kom från den 23-åriga kvinnans lägenhet – men hon var borta.

"Kommenterar inget alls"

Polisen jobbar intensivt med fallet kring den försvunna tvåbarnsmamman och har nu frihetsberövat ytterligare en person.

Mannen, som misstänks för skyddande av brottsling, anhölls i sin frånvaro i fredags. I går eftermiddag lyckades polisen gripa honom på en adress i Halland.

– Det fanns intresse för att höra honom, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland, angående varför misstankar riktades mot mannen.

Mer vill han inte säga.

– Vi kommenterar inte något alls kring utredningsläget, säger han.

Forsatt misstänkt

Christer Fuxborg vill inte heller säga om mannen har koppling till den man som sedan tidigare sitter anhållen misstänkt för samma brott.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den tidigare anhållne mannen en 31-åring, som är kompis med ägaren av den bil som är intressant i utredningen. Bilen, som är ett av polisens hetaste spår, brann i ett skogsområdet nära 23-åringens bostad i samband med hennes försvinnande. Fordonet är beslagtaget av polisen för teknisk undersökning.

En källa till Aftonbladet säger att 31-åringen "nog skulle göra det mesta" för bilägaren.

Polisen vill dock inte kommentera om det är bilägaren som är den senaste i raden av anhållna.

Kan begäras häktade

Förutom de två nu anhållna har också en 36-årig man suttit anhållen. 36-åringen spenderade förra lördagskvällen med den nu försvunna kvinnan och greps i onsdags misstänkt för människorov. Han släpptes dock efter en häktningsförhandling i fredags.

– Men han är inte avskriven från utredningen på något vis, säger Christer Fuxborg.

Kammaråklagare Eva Johnsson bekräftar att två personer är anhållna misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott. Under måndagen kommer hon att ta ställning till om 31-åringen ska begäras häktad. Den andra mannen måste begäras häktad senaste på tisdag klockan 12.

FAKTA

Det här har hänt - dag för dag

30 juni: Vid 12-tiden upptäcker en granne till den 23-åriga kvinnan blodfläckar i trappuppgång och hiss. Tre timmar senare anländer polisen till adressen och upptäcker att kvinnans ettåriga barn är den enda som finns i lägenheten. Kvinnan är spårlöst försvunnen. Under eftermiddagen och kvällen slår polisens insatsstyrka till mot flera adresser i Trollhättan i jakt på spår i fallet.

1 juli: Organisationen Missing People börjar söka efter 23-åringen. 170 frivilliga går skallgång genom skogsområdena kring hennes bostad.

2 juli: Polisen vakar över kvinnans bostadsområde och samlar tips från grannarna. Under tiden fortsätter Missing People att söka i en tvåkilometersradie från bostaden.

3 juli: Den 36-årige mannen kommer självmant in till polisen och anhålls på sannolika skäl misstänkt för människorov. Polisens tekniker söker på Hunneberg.

4 juli: Polisen utökar sökningen. Dykare söker under dagen i flera sjöar och vattendrag på Hunneberg, utan framgång. Ytterligare förhör hålls med 36-åringen.

5 juli: 36-åringen begärs häktad, men släpps av tingsrätten då bevisningen är för svag. Under natten anhålls en 32-årig man misstänkt för skyddande av brottsling.

6 juli: Polisen har trappat ner sökningarna kring Hunneberg. Nya förhör hålls med den anhållne mannen. Polis meddelar att man hoppas kunna söka med likhund i morgon.

Under eftermiddagen slår polisen till mot en adress i Halland. I en bostad grips en tredje man som misstänks för brott i samband med försvinnandet. Han hade varit anhållen i sin frånvaro sedan i fredags, misstänkt för skyddande av brottsling. Efter förhör beslutade åklagare att mannen fortsatt ska vara anhållen för brottet.

7 juli: Missing People fortsätter sökandet efter den 23-åriga kvinnan med bland annat en likhund.