Vittnet: Han hade en stor kökskniv

1 av 7 | Foto: SCANPIX
NYHETER

Tre personer har blivit knivskurna i Varberg på söndagsförmiddagen.

Mannen som knivskar dem sköts ner av polisen efter en tumultartad insats.

– Det sista knivmannen skrek var "Jag har empati", sen sköt polisen, säger Anders som befann sig på platsen.

Larmet till polisen inkom klockan 10.01 i dag om att flera personer hade blivit skurna på lilla Drottninggatan i centrala Varberg. När den första patrullen anlände till platsen stod Anders och packade sin bil.

– Jag hade inte märkt någonting innan av uppståndelsen. Sen kom plötsligt en polis med draget vapen och skrek att jag skulle lägga mig ner. Jag var på riktigt orolig att han skulle skjuta mig eller min hund, säger Anders.

Liknande tröja

Signalementet på knivmannen var att han bar en blå tröja och keps och Anders hade på sig en blåfärgad t-shirt när polisen fick syn på honom. Hans flickvän Sanna kom ut på gatan när Anders hade brottats ned av polisen.

– Jag hörde ett jävla liv därute. När jag kom ut såg jag Anders ligga på marken och polisen skrek till mig att jag skulle gå in och låsa dörren, säger hon.

Efter några minuter släpptes Anders och kunde gå in till Sannas lägenhet på Lilla Drottninggatan. Då såg de plötsligt knivmannen komma ut från en balkong tio meter bort.

– Han kom ut på balkongen från en lägenhet och hade en stor kökskniv i handen. Sen hoppade han ner från balkongen och började gå på gatan, säger Anders.

”Sköt honom med två skott”

Polisen uppmanande flera gånger mannen att han skulle stanna och lägga ner kniven.

– Men han fortsatte gå på gatan. Sen skrek han till svar "Jag har empati". Då sköt polisen först tre varningsskott i luften och sen sköt de honom med två skott, säger Anders.

Både Sanna och Anders är övertygade om att mannen var drogpåverkad.

– Han var inte full men garanterat påverkad av något. Han uppträdde helt förvirrat, säger Anders.

Fotnot: Anders och Sanna är fingerade namn.

Vet du mer? Har du bilder eller film? Kontakta Aftonbladet