Dödade Daniel – överklagar inte

Dömde ex-pojkvännen drar tillbaka sitt överklagande

1 av 6 | Foto: CHRISTER HOGLUND
Här häktas 33-åringen misstänkt för mordet på Daniel.
NYHETER

33-åringen som dömdes för att dödat 18-årige Daniel i Säffle tidigare i år drar tillbaka sin överklagan till hovrätten.

Därmed vinner domen han fick för att ha kört en kniv i hjärtat på sin ex-flickväns son laga kraft.

Det är 33-åringens advokat som i ett brev till hovrätten i Göteborg väljer att dra sig ur en fortsatt rättsprocess å sin klients vägnar.

Den dråpdömde ex-pojkvännen har i tingsrätten flera gånger hävdat att han inte minns vem som delade ut hugget som dödade Daniel. I sitt överklagande påpekar han att både han själv och hans tidigare flickvän, Daniels mamma, haft över två promille i blodet då det tumultartade bråket som ledde till att Daniel fick en kniv i hjärtat började. Han påpekar också att historierna om vad som verkligen hände i det där huset utanför Säffle går isär så pass mycket att det är omöjligt att fastställa vem som egentligen höll i kniven. Därmed pekade han ut Daniels mamma som eventuell gärningsman.

”Jobbig situation”

Men trots att han tidigare skyllt ifrån sig väljer 33-åringen alltså att ta sitt straff på åtta år för dråp.

– Min klient tycker att det här har varit en väldigt jobbig situation. Men han står fortfarande fast vid det vi skickade till hovrätten i samband med överklagandet, säger 33-åringens advokat Anders Olsson.

33-åringen och Daniels mamma påträffades i en bil när de försökte få kontakt med polis och sjukvård. De hade tidigare ringt efter en ambulans och försökt stoppa Daniels blödningar med en handduk men när ingen hjälp fanns i närheten valde de att själva köra iväg mot sjukhus –med Daniels livlösa kropp i baksätet.

”Jag fick livsstid”

Daniels pappa Patricio känner stor uppgivenhet inför att processen nu nått sitt slut. Han hade hoppats på ett hårdare straff. Eftersom åklagaren inte vill driva målet vidare finns det bara ett alternativ för Patricio – driva processen själv och betala ur egen ficka.

– Hade jag pengarna skulle jag gjort det men nu finns inte den möjligheten. Det här straffet är ingenting. Han fick åtta år, jag fick livstid, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM