Rån hemma hos guldhandlare

NYHETER

Guldhandlaren bands fast i sitt hem under ett rån.

– Det var traumatiskt. Enda trösten är att de inte lyckades så bra, säger guldhandlaren. 

Flera rånare tog sig in till guldhandlarens hem i göteborgstrakten. De tejpade ihop hans fötter och händer och misshandlade honom. Gärningsmännen stal pengar och nyckeln till butiken.

– De binder alltid fast en, säger guldhandlaren som blivit utsatt för rån två gånger tidigare. De tidigare rånen skedde i mannens butik. Vid ett av rånen hade gärningsmännen vapen. 

– Jag förstår inte hur de fick tag på min hemadress den här gången. Att bli rånad i butiken är jag beredd på. Där har jag säkerhet, fortsätter han. 

Guldhandlaren mår bra efter omständigheterna. Han säger att han har några skråmor, men ingenting allvarligt. Rånarna fick med sig en del värdesaker men inte det huvudsakliga bytet.

– De var ute efter guld, det är därför de tog nyckeln till butiken. Jag försökte prata med dem under rånet. En av dem kunde inte ens svenska. Jag sa som det är, jag har inte mycket guld i butiken efter de tidigare rånen. Vad jag vet har rånarna inte närmat sig butiken. 

Brottet är rubricerat som grovt rån eftersom tillvägagångssättet var särskilt hänsynslöst. Ingen är ännu frihetsberövad. Den rånade mannen har övervägt att byta bransch på grund av riskerna. Framför allt eftersom ingen av de personerna som rånat honom har hittats.

– Den här gången var jag nära att strunta i att anmäla till polisen. Vid de tidigare rånen har jag haft starka bevis som övervakningsbilder. Polisen lyckades inte hitta rånarna då så de har nog inte en chans nu.