Vännerna misstänks

Försvunna tvåbarnsmamman saknas än Två häktade för skyddande av brottsling

1 av 2 | Foto: ROGER LUNDSTEN
31-åringen. Häktad på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling. Mannen anhölls i fredags natt bara timmar efter att den huvudmisstänkte 36-åringen släpptes på fri fot.
NYHETER

Mys­teriet kring den försvunna tvåbarnsmamman tätnar.

Två män sitter nu häktade – men den som misstänks ha fört bort kvinnan är fortfarande på fri fot.

- Det är väldigt frustrerande att de inte har hittat henne än, säger en nära vän.

Stora mängder blod, en kvarlämnad ettåring och en utbränd bil. Det var vad polisen hittade i samband med att den 23-åriga mamman försvann från sin lägenhet i Trollhättan den 30 juni.

”Chanserna inte stora”

Sedan dess har hundratals frivilliga och ett 30-tal poliser dagligen samlats för att med likhund och båtar leta igenom skog och vattendrag i området kring kvinnans bostad.

Utan resultat.

23-åringen är fortfarande spårlöst försvunnen.

- Man får vara realist. Hon är tvåbarnsmamma och har inte hört av sig på drygt en vecka så chanserna är inte så där jättestora att hon skulle finnas kvar i livet, säger Sten Rune Timmersjö vid läns­kriminalpolisen.

Tre vänner i 30-årsåldern misstänks för delaktighet i försvinnandet. Två av dem, en 35-åring och en 31-åring, häktades av Vänersborgs tings­rätt i går, på sannolika skäl misstänka för skyddande av brottsling. Men personen de ska ha skyddat är däremot på fri fot - den 36-åring som åt middag med tvåbarnsmamman kvällen innan man upptäckte att hon var försvunnen. Och som tidigare dömts för bland annat misshandel och grov kvinnofridskränkning.

Bristande bevis

Även honom ville åklagaren se häktad när han anhölls förra veckan misstänkt för människorov, men han har hela tiden nekat till brott och släpptes i brist på bevis.

”Jag har ingen ytterligare vetskap om deras situation men jag är fullständigt övertygad om att de inte har något med detta att göra. Jag har inte varit i kontakt med polisen och hoppas slippa dem i fortsättningen”, skriver den fortfarande misstänkte 36-åringen till Aftonbladet.

Båda nekar till brott

Enligt åklagaren Eva Johnsson kunde man i går presentera tydligare bevis vilket ledde till att tingsrätten bedömde annorlunda och häktade männen.

Båda nekar brott. Enligt lokaltidningen Ttela grät 31-åringen efter att han fått tingsrättens besked i går.

Och 35-åringens advokat Thomas Ört säger att man överväger att överklaga.

- Min klient var naturligtvis väldigt förvånad och reagerade med bestörtning på häktningen, säger han.

35-åringen är ägare till den bil som hittades utbränd i ett skogsområde nära tvåbarnsmammans hem. Det är också där som frivilligorganisationen Missing people vid lunch i dag fort­sätter gå skallgång. Även polisen fortsätter sök­andet efter tvåbarnsmamman.

- Vår högsta prioritet är att hitta henne, både för utredningen och för de anhörigas skull. Pratar vi om mord behöver man ju ha en kropp, annars är det svårt att binda någon till brottet, säger Sten Rune Timmersjö vid läns­kriminalpolisen.

En nära vän till den 23-åriga tvåbarnsmamman säger:

- Det känns lite bättre nu när de hittar folk, så att de kommer sanningen närmare. Men det är väldigt frustrerande att de inte har hittat henne än.

1 av 2
35-åringen. Häktad på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling. Anhölls i sin frånvaro i fredags och greps dagen efter i en bostad i Halland. Han är ägare till den bil som brann i närheten av 23-åringens hem i samband med hennes försvinnande.

HÄR ÄR MÄNNEN SOM UTREDS FÖR TVÅBARNSMAMMANS FÖRSVINNANDE

ARTIKELN HANDLAR OM