Hus totalförstört i bilolycka

1 av 6 | Foto: ANDREAS BJÖRKLUND
NYHETER

Tidigt på torsdagsmorgonen körde en bil av vägen i Åshammar strax utanför Sandviken och landade i ett hus. Enligt räddningstjänsten skadades ingen vid olyckan.

– Det var kaos, säger husägaren Anne-Christine Jerner.

Strax före klockan 06.30 larmades Räddningtjänsten till Åshammar i Sandvikens kommun efter att en man i 20-årsåldern kört rakt in i ett hus. Både byggnaden och bilen näst intill totalförstördes men föraren klarade sig oskadd.

– Han hamnade på sidan av vägen och brakade in i huset. Han klarade sig men är väldigt chockad, det är allt vi vet i nuläget, säger räddningstjänstens inre befäl Ola Grönberg.

Trodde det var blixten

Anne-Christine Jerner låg och sov på övervåningen när bilen kraschade in i hennes hus.

–Första tanken var att det var åskan som slagit ner, säger hon.

Ute på gården möttes hon av en brinnande bil och den omtöcknade 20-åringen som suttit bakom ratten.

–Det var ju kaos. En kabelbrand hade satt eld runt omkring bilen men det lyckades vi släcka med brandsläckaren som fanns här hemma, säger Anne-Christine Jerner.

Hur reagerade du när du såg vad som hänt?

– Ja du, jag vart jätteelak. jag skrek fula ord och ifrågasatte vad han och hans bil gjorde i vår farstu. Men sen lugnade jag ner mig.

Ingen brottsmisstanke

Paret Jerners hus ligger precis vid vägkanten. Den del av fastigheten som vätter mot vägen är i princip totaltförstörd. Hallen tillsammans med trapporna till vinden och källaren strök i princip helt med när bilen kom farande in i husnocken.

Enligt polisen i Sandviken har den 20-årige föraren uppgett att han väjt för ett djur på vägbanan. Mannen blåste negativt  och det finns ingen brottsmisstanke. Han fick skjuts med bärgningsbilen bort från platsen som på eftermiddagen fortfarande var avspärrad på grund av rasrisk.