Polisen: Utredningen snart färdig

Kvinnan erkänner att hon ägt samma klocka som vid mordet

1 av 4
BEVISET 43-åriga Jan Kjellgren höggs ihjäl med en brödkniv den 13 mars 1988. I lägenheten där han dog hittades en fimp och en damklocka av märket Pulsar.
Nu har den misstänkta kvinnan erkänt att hon ägt en likadan klocka.
NYHETER

I dag häktades kvinnan återigen misstänkt för mord.

Nu pekar polisens utredning på att det gifta paret kan fällas för Jan Kjellgrens död 1988.

– Vi räknar med att vi går i mål med det här, säger Bertil Sahlin som leder polisens coldcasegrupp.

Ytterligare en gång omhäktas kvinnan från Husby på sannolika skäl misstänkt för mordet på 43-åriga Jan Kjellgren i Husby 1988.

Åklagarsidan vill ha kvinnan fortsatt inspärrad medan utredningen fortskrider – en utredning som kriminalkommissarie Bertil Sahlin tror är nästan färdig:

– Det går bra för oss. Vi  räknar med att vi går i mål med fallet och utredningen blir klar snart. Sen får vi se vad det blir för domslut.

"Hon mår inte bra"

Strax efter att den 60-åriga kvinnan från Husby häktats tog polisen även in hennes man som senare häktades. Nu sitter de båda på Kronobergshäktet i väntan på att släppas eller åtalas för ett mord som begicks när de var 35.

– De har levt med det här i 25 år. Det var mord 1988 och det är det nu med, sen får vi se vad domstolen kommer fram till, säger Bertil Sahlin.

Kvinnans advokat Björn Sandin var inte på plats under torsdagens häktningsförhandling men menar att hans klient suttit inspärrad för länge:

– Hon mår inte bra. I det här fallet tycker jag att det är orimligt i proportion mot menen det åsamkar henne. Jag ser inte hur hon skulle kunna påverka en fortsatt utredning.

Ägde likadan klocka

I sin bevisarsenal har polisen flera fynd från brottsplatsen: Mordvapnet – en brödkniv och en cigarettfimp samt en relativt ovanlig damklocka av märket Pulsar som hittades under Jan Kjellgrens kropp.

När den misstänkta kvinnan via brev kallades till polisförhör i maj var det just för att besvara frågor om klockan. Tidigare har hennes advokat Björn Sandin menat att hon inte haft möjlighet att kommentera damklockan. Men nu bekräftar han att hans klient ägt en exakt likadan:

– Hon har haft en klocka av den typen, men om det är hennes hade vi hoppats att någon DNA-undersökning skulle kunna visa. Jag hoppas att det görs.

FAKTA

Bevisen

Fimpen – hittades i offrets lägenhet. Kan bära DNA från en gärningsman.

Brödkniven – mordvapnet som kan ha fingeravtryck.

Damklockan – ovanlig klocka av märket Pulsar Hittades under offrets kropp.