Expojkvännen uthängd – blev misshandlad

1 av 7 | Foto: Anders Wejrot
Den försvunna 23-åriga mammans 18-årige ex-pojkvännen berättar om den svåra tiden efter försvinnandet.
NYHETER

Trollhättan. Den försvunna tvåbarnsmammans 18-åriga ex-pojkvän hängdes ut på nätet – trots att polisen avskrivit honom från utredningen.

I går överfölls han och misshandlades av fyra maskerade män, berättar han.

– Jag mår riktigt dåligt och vågar inte ens gå hemifrån.

Han darrar när han drar ett bloss på cigaretten, fortfarande skakad sedan gårdagens misshandel. Ansiktet är svullet och han har skärsår vid båda ögonbrynen.

– Det var helt oprovocerat, de hoppade på mig bakifrån och jag blev ganska brutalt slagen. Innan de drog tryckte de upp en kniv mot min hals men de sa aldrig något, säger 18-åringen och berättar att de fyra gärningsmännen var maskerade.

Tiden efter att hans ex-flickvän försvann från sitt hem den 30 juni har varit turbulent och psykiskt påfrestande.

"Jag gråter varje dag"

Samma dag stormade polisen in i hans pappas lägenhet och han förhördes i flera timmar om sin relation till den försvunna kvinnan. De var tillsammans under en kort period i våras.

– Vi hade det bra tillsammans och gick isär som vänner. Det tog slut för att vi båda hade det jobbigt och behövde egen tid, säger han.

När hon försvann hörde han talas om det via en kompis som bor i närheten. Men det var först när polisen grep honom som han insåg allvaret i det hela. Hans ex-flickvän var spårlöst försvunnen och i hennes lägenhet fanns stora mängder blod.

– Jag gråter varje dag och har inte kunnat sova sedan det här hände. Jag tänker mycket på henne och undrar var hon är och om hon lever. Jag lider verkligen med hennes anhöriga, säger 18-åringen.

"Mitt liv är förstört"

Han satt anhållen över natten, men hade alibi och släpptes dagen efter. I dag är han helt avskriven från polisutredningen.

Men trots det sprids rykten om honom på nätet där han pekas ut som inblandad i 23-åringens försvinnande. Han vet att han inte borde, men han kan inte låta bli att läsa allt.

– De har lagt ut mina personuppgifter och jag har fått hotelser. Hela min familj är drabbad, de vågar inte heller få ut för att folk sprider en massa lögner. De anklagar mig för något jag inte har gjort och det känns som att hela mitt liv är förstört, säger han.

Den 23-åriga kvinnan är fortfarande försvunnen. Polisens misstänker att hon mördats, kidnappats eller utsatts för dråp och gör punktinsatser efter tips för att hitta henne. Under dagen anordnar frivilligorganisationen Missing People sin sjätte skallgång.

Två män, 31 och 35 år gamla, sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling. En 36-årig man anhölls misstänkt för människorov men släpptes i fredags i brist på bevis. Han är dock fortfarande misstänkt.

ARTIKELN HANDLAR OM