Okända bilderna som Hitler ville förstöra

1 av 4 | Foto: BNPS.CO.UK
Hitler i milisen SA:s uniform. Hitler förbjöd publicering av bilden och bar aldrig SA-uniform igen.
NYHETER

Här är bilderna som Adolf Hitler inte ville att du skulle se.

Nazistledaren poserar framför kameran samtidigt som han lyssnar på ett av sina egna tal.

Hemligheten bakom Hitlers ökända talteknik kan ha avslöjats.

På en rad bilder ses nazistledaren repetera sina hatfyllda monologer – samtidigt som han poserar och gör vilda gester med händerna.

I bakgrunden ska ett av Hitlers tidigare tal rulla, enligt Huffington Post.

Bilderna är tagna 1925 av fotografen Heinrich Hoffmann. Precis efter att Hitler släpps från ett nio månader långt fängelsestraff – en tid när han också dikterade boken Mein Kampf.

Ville förstöra bilderna

Men Hitler var inte helt nöjd med fotografens jobb. Han var till och med så missnöjd så att han sa åt Heinrich Hoffmann att förstöra bilderna, enligt Huffington Post. Särskilt två bilder upprörde Hitler, en där diktatorn bär lederhosen och en där han är iklädd uniform från den nazistiska milisen SA.

Fotografen lydde inte nazistledaren.

I stället publicerades de i memoarerna ”Hitler was my friend”, som kom ut 1955. Memoarerna är relativt okända och bilderna har därför fallit i glömska.

”Experimenterade”

Förra året släpptes boken på engelska så att världen skulle få ta del av de häpnadsväckande bilderna.

– Han experimenterade med sin image och sa åt Hoffmann att ta bilder som han kunde bedöma. Sedan kollade han på dem och sa ”nej, det ser löjligt ut” eller ”så där ska jag aldrig göra igen”, sa Roger Moorhouse, historikern som skrev förordet till den nya boken, till Daily Mail.