Flygolycksoffer kördes över av brandbil

1 av 15 | Foto: AP
Ye Meng Yuan och Wang Lin Jla, båda sexton år, dog i samband med flygplanskraschen i San Fransisco.
NYHETER

En de två kinesiska sextonåringar som dog i flygolyckan i San Francisco kan ha dött efter att ha blivit överkörd av en brandbil.

Polisen utreder nu vad flickan dog av.

– Skadorna tyder på att hon kan ha körts över av ett av våra fordon, eller något annat, säger brandkårsbefälet Joanne Hayes-White.

Ye Meng Yuan och Wang Lin Jla, båda sexton år, dog i samband med flygplanskraschen i San Francisco i lördags, skriver Huffington Post.

De två flickorna hittades på landningsbanan och myndigheterna har trott att de dött efter att ha slängts ur planet.

Nu framkommer dock uppgifter om att Ye Meng Yuan kan ha dött efter att ha blivit överkörd av en brandbil.

– Det kan ha hänt i kaoset och det kommer ingå i vår utredning, säger Joanne Hayes-White.

Hittades i hjulspår

Yuan hittades med skador som tyder på att hon blivit överkörd. Polisen har i ett uttalande bekräftat att hon kördes över av ett fordon och att det troligtvis hänt då hon var täckt av släckningsskum.

– När brandbilen flyttade på sig för att fortsätta släckningsarbetet hittades den här passageraren i dess hjulspår, säger poliens talesperson Albie Esparza.

Resultat om en vecka

Rättsläkaren Robert Foucrault säger att det första utlåtandet om hur Yuan dött kan väntas till början av nästa vecka, enligt AP.

– Polismyndigheten utreder själva kraschen, min myndighet ansvarar för hur personerna har dött, säger Foucrault.

Skummet hade brandmännen sprutat över det kraschade planet i släckningsarbetet.

Pilot i träning

Asiana Flight 214 kraschade i lördags, efter att planet kommit in för lågt och med för låg hastighet. Vid landningen slog planets stjärtparti i en kant i början av banan, vilket gjorde att det slets av.

De två studenterna var de enda som dog i kraschen. Upp till 180 passagerare skadades, de flesta fick dock mindre skador.

Enligt Asiana Airlines var piloten fortfarande i träning och hade aldrig tidigare landat på flygplatsen i San Francisco.