18 döda i bussolycka i Moskva

Foto: ITAR-TASS
Bussen var inblandad i en våldsam kollision i Moskva.
NYHETER

En buss och en lastbil var inblandade i en våldsam kollision i Moskva på lördagsförmiddagen.

18 personer dog och över 20 skadades – flera av dem är barn.

Lastbilschauffören, som pekas ut som ansvarig till olyckan, är en känd trafiksyndare.

Olyckan inträffade i södra delarna av den ryska huvudstaden. Enligt den ryska nyhetssajten Russia Today färdades runt 60 personer, däribland många barn, med bussen som blir rammad av en lastbil. På en videofilm som visas på Russia Todays hemsida ser man hur lastbilen rammar bussens sida i full fart. En man, som enligt Russia Today är lastbilschauffören, hamnar bakom bussvraket efter krocken. Troligtvis kastades han ut genom förarhytten vid krocken.

Många allvarligt skadade

18 personer dog i olyckan, den yngsta en femårig flicka, uppger TT-Interfax-AFP. Även flickans 38-åriga mamma dog i krocken. Initialt rapporterades 14 personer vara döda, men ytterligare fyra har dött på sjukhus. Ett 40-tal personer skadades, varav 22 fördes till sjukhus, enligt hälsodepartementet. Flera av dem var allvarligt skadade.

Fyra helikoptrar med sjukvårdspersonal ombord kallades till olycksplatsen för att transportera skadade till sjukhus liksom 30 ambulanser.

Chauffören dömd tidigare

Lastbilschauffören fördes tillsammans med många andra till sjukhus och kommer att förhöras av polis. Han är sedan tidigare straffad för trafikbrott – bara i år har han fått böter vid sex tillfällen.

Grusbilen tycks ha kommit från en mindre väg och svängde ut på en huvudled samtidigt som bussen svängde ut från en hållplats. Enligt Moskvapolisen skulle lastbilen ha lämnat företräde för bussen.