Bebiskaos i London

1 av 5 | Foto: AP
Här vaktar poliserna dörren till sjukhuset där Kate Middleton födde en ny kunglig bebis. Utanför sjukhuset väntade massor med media som slogs om de bästa platserna.
NYHETER

Det råder full bebisyra i London just nu.

Medier från hela världen har ockuperat gatan utanför sjukhuset där Kate Middleton ska föda.

För förlossningen är nära – den brittiska tronarvingen kan komma vilken dag som helst.

Kate Middleton och prins William var Storbritanniens mest påpassade kungligheter redan före graviditeten. Men nu, när Kate Middleton beräknas föda vilken dag som helst, har bevakningen stegrats ytterligare. Minsta blinkning från kungahuset utlöser en storm av spekulationer i sociala medier. I torsdags spreds ett rykte på Twitter om att Kate Middleton höll på att föda.

Lurade premiärministern

Ryktet nådde sådana proportioner att landets premiärminister David Cameron enligt uppgift ringde till Buckingham Palace för att se om det stämde. I fredags ökade pulsen ytterligare när prins Charles kommenterade det kommande barnbarnet med de laddade orden:

– Det kommer inte att dröja länge nu.

Stort uppbåd utanför sjukhuset

De flesta journalister har tagit position utanför det privatsjukhus i London där Kate Middleton förväntas föda. Rad efter rad med brittiska, amerikanska och utländska medier försöker få en så bra plats som möjligt inför förlossningen. Just nu riktas alla kameror mot den dörr där prins William en gång visades upp för världen.

Världens mest filmade man

Dörren vaktas av en polisman som snabbt håller på att bli den mest filmade mannen i världen, enligt nyhetsbyrån AFP.

Enligt tidigare uppgifter från kungahuset ska Kate Middleton föda i mitten av juli.