Kevin, 10, förföljdes av okänd man på Liseberg

10 minuter senare blev en annan tioåring bortrövad

1 av 2 | Foto: Privat
Kevin med mamma Jenny Moen, 29.
NYHETER

Bara några minuter innan kidnapparen slog till på Liseberg blev tioårige Kevin förföljd av en mystisk man.

Kevins mamma Jenny Moen, 29, kopplade inte ihop de båda händelserna förrän långt senare på kvällen.

– Jag blev alldeles kall och har drömt mardrömmar i natt, berättar hon.

Jenny Moen, 29, var i går på Liseberg tillsammans med sin tioårige son Kevin. Vid 19-tiden hade Kevin varit och åkt radiobilarna på egen hand.

Efter turen skulle han träffa sin mamma vid ett spelhjul lite längre bort.

När han gick från radiobilarna mot stället där han bestämt träff med sin mamma upptäckte han att en okänd man följde efter honom.

Frågade om han skulle hem

– Han berättade för mig att han stannade till för att han märkte att den här personen förföljde honom. Mannen frågade då Kevin om han snart skulle hem, berättar Jenny Moen.

Kevin blev rädd och svarade att han inte skulle hem utan att han skulle träffa sin mamma och sprang i väg.

Omkring tio minuter senare blev en flicka kidnappad av en ensam man i mitten av nöjesparken Liseberg. Enligt uppgifter till Aftonbladet stod barnet vid ett spelhjul när mannen kom fram.

– Han lyfte upp barnet och gick i väg när en släkting uppmärksammade det och sprang efter, säger Jenny Widén presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Släktingen började slå och skrika och uppmärksammade några väktare på händelsen. De larmade sedan polis som kunde gripa mannen på plats.

"Blev alldeles kall"

Efter ett inledande förhör i går kväll anhölls mannen i dag på morgonen av åklagare. Han är misstänkt för olaga frihetsberövande.

Polisen uppger att mannen, som är i 30-årsåldern, inte känner barnet sedan tidigare. Han ska inte ha någon koppling till familjen över huvud taget.

– Vad jag vet var han inte påverkad av någonting heller, säger Jenny Widén.

Han är inte dömd för några våldsbrott tidigare. Mannen släpptes på fri fot i eftermiddags men är fortfarande misstänkt för olaga frihetsberövande.

Jenny Moen kopplade inte ihop händelserna förrän flera timmar senare när hon läste senare om dramat på Liseberg på sin telefon.

– Jag blev alldeles kall och har drömt mardrömmar i natt. Jag brukar aldrig släppa min pojke ur sikte, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM