Olycksbolag vill stämma TV för skämtnamn

Piloterna kallades Ho Lee Fuk och Wi To Lo

Foto: AP SCANPIX SWEDEN
NYHETER

Namnen Sum Ting Wong och Wi Tu Lo har retat upp Asiana Airlines.

Flygbolaget funderar nu på att stämma TV-bolaget som sänt ut de falska namnen.

Flygbolaget Asiana Airlines som äger planet som kraschade i San Fransisco den 6 juli ser allvarligt på tevebolagets blunder. I direktsändning presenterade Oakland's KTVU television fyra piloter med de hånfulla namnen Ho Lee Fuk, Sum Ting Wong, Wi Tu Lo och Bang Ding Ow. Var namnen kommer ifrån ursprungligen är oklart. Däremot hade det lokala tv-teamet fått namnen bekräftade av amerikanska National Transportation Safety Board. Det visade sig att personen som bekräftat namnen var en sommarjobbare som bara hade som uppgift att svara i telefon.

Har ilsknat till

National Transportation Safety Board har bett om ursäkt för namnen medan KTVU vägrar att svara på frågor om vart man fått namnen ifrån. Asiana Airline menar att det här har skadat både flygbolagets och piloternas rykte. De tänker nu vidta rättsliga åtgärder både mot tevebolaget och National Transportation Safety Board, skriver CNN.

Tre flickor dog

Planet hade 307 passagerare och två tonårsflickor dog i samband med kraschen på landningsbanan vid San Fransisco internationella flygplats. Den ena av flickorna misstänks ha blivit påkörd av ett räddningsfordon. Under fredagen skördade olyckan ett tredje offer. En tonårsflicka som skadades allvarligt vid olyckan avled på ett sjukhus.