En person död – påkörd av husbil

1 av 2 | Foto: RÄDDNINGSTJÄNSTEN
En man dog i olyckan. Här kämpar räddningstjänsten för att rädda den andre skadade personen.
NYHETER

En man i 25-årsåldern dog efter att ha blivit påkörd av en husbil.

Ytterligare en man är skadad.

Olyckan skedde när de skulle byta däck på bilen.

– Husbilen försökte bromsa men misslyckades med detta, säger Fredrik Nilsson på Gävleborgspolisen.

Olyckan inträffade på E 4 mellan Njutånger och Iggesund. En bil hade stannat i vägrenen på höger körfält. Mannen i 25-årsåldern stod bredvid bilen tillsammans skidstjärnan Daniel Richardsson för att byta däck efter en punktering. En man och en kvinna kom då körande norrifrån i en husbil. Föraren försökte bromsa in, men misslyckades.

En omkom

– De försökte då gå ut i vänster körbana, men där var andra trafikanter. Så de hade ingenstans att ta vägen, säger Fredrik Nilsson, vakthavande på Gävleborgspolisen.

Husbilen körde på de två personerna. Mannen i 25-årsåldern avled.

– Det var förbipasserande sjukvårdspersonal, bland annat en läkare, som kunde konstatera att han var avliden, säger Gunnar Lööf, insatschef på räddningstjänsten i Hudiksvall.

Den avlidne är utländsk medborgare.

Daniel Richardsson fördes med ambulans till sjukhus i Hudiksvall. Först uppgav polisen att skadorna var allvarliga men senare nedgraderades skadeläget till lindrigt. Skidstjärnan har brutit lårbenet.

Svårt att komma fram

Mannen som körde husbilen är misstänkt för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Husbilen är tagen i beslag för att se om den hade något tekniskt fel vid incidenten.

Enligt polisen ska en varningstriangel ha satts ut vid den punkterade bilen.

Polisen larmades klockan 16.41 men nådde fram först 20 minuter senare på grund av långa köer. Trafiken vid olycksplatsen har släppts på efter stopp under räddningsarbetet.